Η Meta φαίνεται να εξετάζει την επί πληρωμή πιστοποίηση των λογαριασμών σε Facebook και Instagram για 12 δολάρια το μήνα στο web και 14.99 δολάρια το μήνα στο mobile. Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι ένας επιβεβαιωμένος λογαριασμός θα λαμβάνει ειδική ένδειξη δίπλα από το προφίλ του, προτεραιότητα στο τμήμα εξυπηρέτησης και φυσικά θα αυξηθεί η απήχησή του.

Το χαρακτηριστικό κάνει ήδη το ντεμπούτο του σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και θα φθάσει σε περισσότερες χώρες σύντομα. Αυτήν την εβδομάδα, ξεκινούμε να διαθέτουμε το νέο χαρακτηριστικό, Meta Verified, μια συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα σου επιτρέψει να επιβεβαιώσεις τον λογαριασμό σου με ταυτότητα, θα σου δωθεί ένα μπλε ταμπελάκι, προσφέροντάς σου πρόσθετη ασφάλεια έναντι ατόμων που προσπαθούν να εμφανιστούν ότι είστε εσείς, αναφέρει η Meta.

Για να μπορέσει κάποιος χρήστης να γίνει verified θα πρέπει να ικανοποιεί κάποιες απαιτήσεις. Συγκεκριμένα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών, να εισάγει ταυτότητα η οποία να αντιστοιχεί με το όνομα και τη φωτογραφία που έχει στο Facebook ή στο Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρακτηριστικό θα έρθει σε περισσότερες χώρες πολύ σύντομα, ενώ δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τους συνειρμούς με την αντίστοιχη υπηρεσία του Twitter του Elon Musk. Βέβαια, το Facebook φαίνεται να παίρνει πιο σοβαρά την κατάσταση με τους fake λογαριασμούς, καθώς για να γίνεις verified χρειάζεται να ανεβάσεις ταυτότητα, σε αντίθεση με το σύστημα του Twitter και το πλήθος των fake επιβεβαιωμένων λογαριασμών που είδαμε πριν λίγους μήνες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.