Ένα ιδιαίτερα άγριο έγκλημα έλαβε χώρα πριν λίγες ώρες στις ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι φυσικά τεχνολογικό νέο και αποφεύγουμε τέτοια θεματολογία, ούτε σκοπεύαμε να το γράψουμε. Όμως ο δράστης ανέβασε το βίντεο της άγριας δολοφονίας στο YouTube, με το βίντεο να κάνει τον γύρω του διαδικτύου για ώρες πριν κατέβει από την πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, ο 32 ετών Justin Mohn, δολοφόνησε και αποκεφάλισε τον πατέρα του, επιδεικνύοντας το κομμένο κεφάλι του σε βίντεο που ανέβασε στο YouTube. Το βίντεο παρέμεινε στην πλατφόρμα για πάνω από 6 ώρες και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Το βίντεο κατάφερε να μαζέψει πάνω από 5.000 προβολές, που για ένα κανάλι χωρίς συνδρομητές είναι πολύ υψηλό νούμερο, πριν το δει η ομάδα του YouTube και το κατεβάσει. Σύμφωνα με το CNN, εκπρόσωπος του YouTube επιβεβαίωσε πως το βίντεο κατέβηκε για την γραφική βία που παρουσίαζε.

Ο 32χρονος συνελήφθη και έχει φυλακιστεί χωρίς εγγύηση, με κατηγορίες δολοφονίας και κακοποίησης πτώματος. Όμως δεν θα σταθούμε εκεί.

Το πρόβλημα έρχεται στα αντανακλαστικά της πλατφόρμας του YouTube. Είναι τραγικό πως ένα βίντεο σαν αυτό κατάφερε να μείνει online για τόσες ώρες και προσβάσιμο από όλο τον κόσμο. Την στιγμή που αν αφήσεις την αναπαραγωγή μουσικής που έχει πνευματικά δικαιώματα, η πλατφόρμα το αναγνωρίζει σε λίγα λεπτά και σου κατεβάζει το βίντεο. Επίσης έχει τύχει να δούμε δικό μας βίντεο να κατεβαίνει επειδή σε ένα review παίξαμε ένα trailer από ταινία της Disney, για πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα η πλατφόρμα αναγνωρίζει περιεχόμενο όταν είναι για την προστασία των εσόδων των εταιριών και πόσο αργά δρα σε περιπτώσεις όπως την παρουσίαση δολοφονίας σε βίντεο, που σίγουρα η πλατφόρμα θα είχε λάβει αρκετές αναφορές για το περιεχόμενο.

Δήλωση σοκ στην Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Την ίδια στιγμή αυτό το βίντεο ήταν προσβάσιμο και από ανήλικους και το YouTube έδωσε χρόνο σε όσους θέλουν να το κατεβάσουν και να το μοιραστούν και σε άλλες πλατφόρμες. Κάθε φορά που ανεβαίνει ένα βίντεο, πριν την δημοσίευσή του, το YouTube τρέχει ελέγχους στο περιεχόμενο για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο για το ίδιο το περιεχόμενο, κάτι που πιστεύουμε πως θα έπρεπε να γίνεται, ιδιαίτερα σε βίντεο που θα μπορούν να δουν και μικρά παιδιά.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μια μέρα πριν την ακρόαση των CEOs των μεγαλύτερων Social Media, σχετικά με την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.