Η Google παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας στο Play Store με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, όπως αναγνώριση προσώπου και δαχτυλικά αποτυπώματα, για την επιβεβαίωση και πραγματοποίηση αγορών, εδώ και σχεδόν μία δεκαετία. Έως τώρα, έπρεπε να επιβεβαιώνουμε σε κάθε αγορά την ταυτότητα μας. Ωστόσο, η εταιρεία προβαίνει σε μια βελτίωση αυτής της λειτουργίας με στόχο να ενισχύσει την ευκολία χρήσης της.

Σύμφωνα με email που έστειλε η Google, δεν χρειάζεται ο χρήστης να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού του μετά την αρχική ρύθμιση της ταυτοποίησης με βιομετρικά στοιχεία, τουλάχιστον όσον αφορά τις αγοράς μέσω του Play Store.

Google Play Store Biometrics

Επιπλέον, η Google προτρέπει τους χρήστες να ενεργοποιούν την επιβεβαίωση της κάθε αγοράς με βιομετρικά στοιχεία, αντί να κάνουν χρήση της επιλογής για επαλήθευση κάθε 30 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να μην είναι κάτι με το οποίο έρχεσαι αντιμέτωπος κάθε μέρα, αλλά βελτιώνει την εμπειρία του χρήση, καθώς δεν απαιτεί την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης ανά τακτά διαστήματα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ως συνήθως, η Google αναφέρει ότι αυτή η αλλαγή θα έρθει στο Play Store τις ερχόμενες εβδομάδες, μέσω σταδιακής διάθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.