Το Google Play Store φιλοξενεί μερικές από τις αγαπημένες μας εφαρμογές και είναι το αποθετήριο κάθε χρήστη Android για ασφαλείς συστάσεις, λήψεις και ενημερώσεις εφαρμογών. Ωστόσο, η λήψη και η εγκατάσταση ενημερώσεων εφαρμογών μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, γεγονός που αποτελεί ισχυρό επιχείρημα για την ενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων στο Play Store και την εξοικονόμηση προσπάθειας. Η Google δοκιμάζει τώρα έναν τρόπο να μειώσει τους χρόνους εγκατάστασης εφαρμογών μέσω παράλληλης λήψης αντί του τρέχοντος διαδοχικού συστήματος, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια προσπάθεια.

Οι γρήγορες και υψηλού εύρους ζώνης συνδέσεις στο διαδίκτυο μέσω 5G και Wi-Fi 6E αποτελούν βασικό στοιχείο στις ναυαρχίδες Android και ακόμη και σε ορισμένες από τις νεότερες επιλογές μεσαίας κατηγορίας, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε απρόσκοπτα μια βιντεοδιάσκεψη, ενώ μια άλλη εφαρμογή συνεχίζει να χρησιμοποιεί το δίκτυο στο παρασκήνιο. Σε μια τέτοια σύνδεση διαδικτύου, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να μοιράσετε το εύρος ζώνης μεταξύ πολλαπλών λήψεων εφαρμογών. Ένας αξιόπιστος παρατηρητής χαρακτηριστικών εφαρμογών μοιράζεται ότι η Google εργάζεται για την ενεργοποίηση ταυτόχρονων λήψεων στο Play Store.

Η αλλαγή είναι αισθητή αν ενεργοποιήσετε μερικά flags στην έκδοση 40.0.13 του Play Store που εκτελείται σε μια rooted συσκευή με εγκατεστημένη την εφαρμογή GMS Flags. Το χαρακτηριστικό λειτουργεί αξιόπιστα, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google δίνει σε μερικούς δοκιμαστές πρόσβαση σε ταυτόχρονες λήψεις εφαρμογών. Το είδαμε να συμβαίνει ξανά το 2019, όταν μερικοί χρήστες μπορούσαν να δοκιμάσουν αυτή τη λειτουργία. Τι άλλαξε;

Αυτή τη φορά, η Google φαίνεται να επιθυμεί να διαθέσει τη λειτουργία στο ευρύ κοινό. Αφού ενεργοποιήσετε τα flags, ίσως χρειαστεί να μεταβείτε στο “Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής > Διαθέσιμες ενημερώσεις > Εκκρεμείς λήψεις” και να πατήσετε το κουμπί “Ενημέρωση” δίπλα σε κάθε εκκρεμή εγκατάσταση. Ένα από τα flags ελέγχει τον αριθμό των εφαρμογών που μπορούν να ενημερώνονται ταυτόχρονα και η τιμή είναι προεπιλεγμένη σε δύο εφαρμογές. Ωστόσο, η λειτουργία δουλεύει ακόμα και με το όριο να έχει αυξηθεί σε πέντε εφαρμογές, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Google βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης αυτής της λειτουργίας.

Ιδανικά, ο αριθμός των παράλληλων εγκαταστάσεων θα πρέπει να προσαρμόζεται δυναμικά στο εύρος ζώνης της σύνδεσής σας και σε άλλες δραστηριότητες δικτύου στη συσκευή σας Android. Επιπλέον, οι ταυτόχρονες λήψεις του Google Play Store θα πρέπει να ξεκινούν αν απλά πατήσετε το κουμπί “Ενημέρωση όλων” στην ενότητα διαχείρισης εφαρμογών και συσκευής.

Οι ταυτόχρονες λήψεις μειώνουν τον χρόνο διακοπής λειτουργίας των εφαρμογών και αξιοποιούν βέλτιστα το υλικό και τις δυνατότητες δικτύου της συσκευής σας, αλλά θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περισσότερες δοκιμές beta πριν δούμε μια ευρύτερη εξάπλωση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ταυτόχρονες λήψεις θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το παλαιότερο υλικό, ειδικά με μεγαλύτερα πακέτα ενημερώσεων. Ωστόσο, το Galaxy Store της Samsung διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό εδώ και χρόνια και φαίνεται να λειτουργεί μία χαρά. Ελπίζουμε να το δούμε σύντομα σε όλο το οικοσύστημα του Android.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.