Τελευταία έχουμε πολλές διαρροές γύρω από τον Exynos 2400 που θα αναταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3, όμως σήμερα βλέπουμε πως η Samsung σχεδιάζει μια νέα συσκευή με τον Exynos 2300.

Είχαμε ακούσει ξανά για τον Exynos 2300, αλλά οι φήμες τον ήθελαν να κυκλοφορεί ως Tensor 3, για τα Pixel 8 της Google. Τώρα όμως η Samsung φαίνεται να σχεδιάζει μια νέα συσκευή που θα έχει το εν λόγω chip στο εσωτερικό του. Ο εν λόγω επεξεργαστής φαίνεται να έχει 9 πυρήνες. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ένας Cortex X3 στα 3.09GHz, 4 πυρήνες Cortex A715 στα 2.65GHz και 4 πυρήνες Cortex-A510 στα 2.1GHz.

Τώρα βλέπουμε μια συσκευή της Samsung, άγνωστη μέχρι σήμερα, να περνάει από το GeekBench ML, με το ίδιο στήσιμο και το όνομα SM-S919O. Αν και ο χρονισμός του επεξεργαστή δεν έχει τις συχνότητες που είχαμε ακούσει, έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ο Exynos 2300, καθώς οι συχνότητες στις δοκιμαστικές συσκευές διαφέρουν. Το στήσιμο του επεξεργαστή όμως φαίνεται να είναι το ίδιο, όμως χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Σίγουρα όμως δεν είναι ο Exynos 2200, που ήταν 1+3+4 στο στήσιμό του, ούτε το Exynos 2400, που θα είναι 1+2+3+4, με τον Cortex-X4 σαν τον μεγάλο performance πυρήνα.

Το μόνο που βλέπουμε σχετικά με τον υποτιθέμενo Exynos 2300 της διαρροής, είναι πως χρησιμοποιεί μια GPU βασισμένη στην AMD RDNA2 αρχιτεκτονική. Αυτό που μπορούμε να σκεφτούμε σε αυτη την φάση, είναι πως πρόκειται για τον επεξεργαστή του Samsung Galaxy S23 FE, αν και οι πληροφορίες το ήθελαν με τον Exynos 2200. Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες, με την συσκευή να πλησιάζει στην ανακοίνωσή της. Η αναβάθμιση από Exynos 2200 σε Exynos 2300 όμως, είναι καλοδεχούμενη, καθώς πρόκειται για ένα εμφανώς πιο δυνατό και ικανό chipset, ιδιαίτερα αν η Samsung ακολουθήσει στο Galaxy S23FE, την τιμολογιακή πολιτική των προκατόχων του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.