Για πολλούς χρήστες που χρησιμοποιούν adblockers για τον αποκλεισμό διαφημίσεων του YouTube, η Google επινόησε ένα νέο τρόπο για να τους σπάσει τα νεύρα, αφού τα βίντεο με το που ανοίγουν πηγαίνουν στο τέλος του βίντεο.

Η Google εδώ και μήνες προσπαθεί να αποτρέψει τους χρήστες από την χρήση adblock εφαρμογών. Πέρσι εμφανιζόταν μήνυμα για απενεργοίηση του λογισμικού αποκλεισμού διαφημίσεων, ενώ στην συνέχεια απέκλειε τους χρήστες από την θέαση βίντεο αν είχαν ανοιχτό κάποιον adblocker. Αυτό οδήγησε αρκετούς στην απεγκατάσταση των adblockers, όμως σύντομα βρέθηκαν έξυπνες λύσεις που παράκαμπταν τα συστήματα της Google.

Τώρα η Google δοκιμάζει κάτι νέο. Αν η πλατφόρμα αναγνωρίσει λογισμικό μπλοκαρίσματος διαφημίσεων, τότε μόλις ανοίξει το βίντεο, πηγαίνει απευθείας στο τέλος σχεδόν αμέσως. Πρακτικά δεν μπορεί ο χρήστης να δει βίντεο αν έχει ανοιχτό τον adblocker του. Με τo adblocker κλειστό, όλα λειτουργούν φυσιολογικά.

New Youtube adblock weird behaviour – video automatically skips to the end
byu/SDHD4K inyoutube

Η νέα κίνηση της Google είναι πιθανότατα δοκιμαστική και δεν αφορά όλους τους χρήστες, αλλά μια δοκιμαστική πρώτη μερίδα. Οι χρήστες αναφέρουν επίσης πως αυτό συμβαίνει και όταν πατήσουν επανάληψη αναπαραγωγής του βίντεο και συνεχίζει όσες φορές και αν πατήσει ο χρήστης αναπαραγωγή. Πρακτικά δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο.

Αρκετοί πιστεύουν πως αυτό δεν είναι κάποιου είδους bug, αλλά σκόπιμη κίνηση από την Google, για να αποθαρρύνει την χρήση τέτοιου είδους λογισμικού. Από την άλλη υπάρχει και η πιθανότητα να συμβαίνει σε συγκεκριμένου adblockers και να είναι bug της εφαρμογής αυτής και όχι του YouTube.

Υποχρεωτική η δυνατότητα διαγραφής λογαριασμού από εφαρμογές, νέο σήμα στο Google Play Store

Παλαιότερα, είχαμε δει την αργή φόρτωση των βίντεο αν υπήρχε ενεργός adblocker, με ταυτόχρονη αύξηση στην χρήση πόρων του συστήματος. Γενικότερα είτε από την Google, είτε από τις εφαρμογές adblock, φαίνεται πως υπάρχουν κατά καιρούς προβλήματα. Εμείς ποντάρουμε πως η Google προσπαθεί να αποτρέψει το κοινό από την χρήση τέτοιου λογισμικού. Εσείς τι λέτε;

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βάλτε AdGuard στους περιηγητές και επιπλέον στο κινητό στις ρυθμίσεις / προσωπικό DNS / dns.Adguard.com

  2. Εδώ εάν μπεις σε οποιαδήποτε σελίδα χωρίς μπλοκάρισμα διαφημίσεων καλή ώρα εσείς τώρα ,δεν διαβάζεις άρθρο παραπάνω από την μισή σελίδα,γεμάτη διαφημίσεις..όσο για το YouTube ublock μια χαρά δουλεύει..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.