Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική του Play Store, τον Απρίλιο του 2023, επιβάλλοντας στις εφαρμογές που απαιτούν τη δημιουργία λογαριασμού να παρέχουν έναν απλό τρόπο διαγραφής του εν λόγω λογαριασμού. Μάλιστα, θα πρέπει να μπορεί να γίνει διαγραφή τόσο μέσω της ίδιας της εφαρμογής, όσο και μιας διαδικτυακής πύλης.

Για να διευκολυνθεί η εύρεση εφαρμογών που προσφέρουν αυτή τη λειτουργικότητα, η Google σημείωσε ότι θα αναπτύξει ένα νέο σήμα διαγραφής δεδομένων στην καταχώριση των εφαρμογών στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος, αλλά η λειτουργία φαίνεται ότι τελικά θα κυκλοφορήσει.

Το Android Authority και AssembleDebug εντόπισαν το νέο σήμα για τη διαθέσιμη διαγραφή λογαριασμού σε ορισμένες καταχωρήσεις εφαρμογών στο Google Play Store. Η διάθεση πρέπει να είναι σταδιακή, διότι δεν το εντοπίζουμε σε καμία από τις συσκευές μας, με κανέναν λογαριασμό. Ωστόσο, η σελίδα υποστήριξης σχετικά με αυτή την αλλαγή εξακολουθεί να αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο το χαρακτηριστικό στις “αρχές του 2024”.

google play Store Διαγραφή

Η Google λέει ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα επιβολής κατά των μη συμμορφούμενων εφαρμογών μετά τις 31 Μαΐου 2024, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσής τους από το Play Store. Με την προθεσμία να απέχει μόλις λίγες ημέρες, η εταιρεία ενδέχεται να βρίσκεται στη μέση της ευρείας διάθεσης του σήματος διαγραφής προτού απομακρύνει από το κατάστημα τις εφαρμογές που δεν έχουν συμμορφωθεί με τον νέο κανόνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.