Αυτή τη στιγμή η Τράπεζα Πειραιώς είναι μία από τις δύο τράπεζες στην Ελλάδα που επιτρέπουν να μετατρέψεις μια συναλλαγή που κάνεις με τη χρεωστική σου κάρτα σε δόσεις.

Κατά τη γνώμη μου δεν αποτελεί πραγματικό buy now pay later σε καμία περίπτωση και δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες υπηρεσίες τύπου buy now pay later όπως για παράδειγμα της Klarna ή της tbi bank.

Και λόγω κόστους αλλά και λόγω διαδικασίας έγκρισης όπου στην περίπτωση της Klarna και της tbi bank η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη με soft credit checks.

Τι είναι η μετατροπή συναλλαγής σε δόσεις;

Η μετατροπή της συναλλαγής σε δόσεις είναι μια δυνατότητα που δίνει η Τράπεζα Πειραιώς και λειτουργεί ως εξής:

  • Κάνεις μια αγορά ύψους 50 ευρώ.
  • Μπορείς να μετατρέψεις την εν λόγω συναλλαγή που έκανες με τη χρεωστική σου κάρτα σε δόσεις.
  • Η τράπεζα θα σου επιστρέψει το ποσό της αγοράς μείον την πρώτη δόση και την προμήθεια που έχει.
  • Το γεγονός όμως είναι ότι η διαδικασία αυτή στην Τράπεζα Πειραιώς περνά κανονικά από έγκριση καταναλωτικού δανείου με όλα τα κριτήρια που ισχύουν σε αυτό.

Κάποιος πελάτης δηλαδή που δεν έχει εισόδημα στο όνομά του δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πάρει έγκριση για την εν λόγω υπηρεσία. Σε αντίθεση με υπηρεσίες όπως Klarna και TBI Bank που σου επιτρέπουν να αγοράζεις με έως τέσσερις δόσεις με πολύ πιο ευέλικτους αλγορίθμους, αρκεί να υπάρχει το ποσό της πρώτης δόσης.

Η μεγάλη προμήθεια

Το πρόβλημα που έχει η υπηρεσία μετατροπής συναλλάγματος σε δόσεις είναι το γεγονός της προμήθειας. Κατά την άποψή μας η προμήθεια είναι δυσβάσταχτη αγγίζοντας τα όρια της ληστείας.

Στο παράδειγμα που έχω στο screenshot, πρόκειται για μία συναλλαγή η οποία έγινε σε κρεοπωλείο και για τις ανάγκες του εν λόγω άρθρου επέλεξα να τη μετατρέψω σε δόσεις.

Όπως εξηγεί η τράπεζα, η μετατροπή της συναλλαγής σε δόσεις πραγματοποιείται με άμεση κάλυψη από ίδια κεφάλαια της πρώτης καταβολής και χρηματοδότηση των υπόλοιπων μέσω δανείου.

Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης μπορεί να αγγίξει τα 500 ευρώ και η μέγιστη συνολική αξία συναλλαγών με δυνατότητα δόσεων τα 1.000 ευρώ για μετατροπή δηλαδή σε δύο δόσεις.

Αν επιλέξω να μετατρέψω το ποσό που πλήρωσα

  • σε δύο δόσεις των 25 ευρώ, το κόστος της μετατροπής είναι 4 ευρώ.
  • Σε τρεις δόσεις αγγίζει τα 6 ευρώ
  • σε τέσσερις δόσεις τα 8 ευρώ
  • σε πέντε δόσεις τα 10 ευρώ,
  • ενώ σε έξι δόσεις το ποσό αγγίζει τα 12 ευρώ.

Χρυσή μια απλή συναλλαγή των 50 ευρώ

Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό, αυτή ήταν η τελευταία συναλλαγή μου στη Πειραιώς πριν μερικές ημέρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.