Το WeTransfer είναι η πιο διάσημη πλατφόρμα για ανταλλαγή αρχείων, που χρησιμοποιείται τόσο από ιδιώτες, όσο και από επιχειρήσεις. Πριν λίγες ημέρες, η εταιρεία άλλαξε τους όρους παροχής υπηρεσιών της, με αρκετούς χρήστες να ερμηνεύουν τους νέους όρους πώς παραχώρηση δικαιώματος χρήσης των αρχείων για την εκπαίδευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μια εκπρόσωπος της WeTransfer δήλωσε στο BBC News: «Δεν χρησιμοποιούμε μηχανική μάθηση ή οποιαδήποτε μορφή τεχνητής νοημοσύνης για την επεξεργασία περιεχομένου που κοινοποιείται μέσω του WeTransfer, ούτε πωλούμε περιεχόμενο ή δεδομένα σε τρίτους».

Η εταιρεία έχει πλέον ενημερώσει τους όρους της, λέγοντας ότι «έχει κάνει τη γλώσσα πιο κατανοητή» για να αποφευχθεί η σύγχυση.

Η WeTransfer δήλωσε ρητά πως η παρανόηση των όρων ήταν αρχικά για να συμπεριλάβει τη δυνατότητα χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να βελτιώσει την εποπτεία περιεχόμενο, ώστε να μπορεί να εντοπίσει επιβλαβές περιεχόμενο.

Οι όροι ανέφεραν ότι η WeTransfer θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περιεχόμενο για σκοπούς «συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της απόδοσης των μοντέλων μηχανικής μάθησης που ενισχύουν τη διαδικασία εποπτείας περιεχομένου μας».

Περιλάμβανε επίσης το δικαίωμα για την WeTransfer να «αναπαράγει, να διανέμει, να τροποποιεί» ή να «προβάλλει δημόσια» αρχεία που έχουν ανεβάσει στην υπηρεσία.

Ορισμένοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ερμήνευσαν αυτό ως το γεγονός ότι η WeTransfer έδωσε στον εαυτό της το δικαίωμα να μοιράζεται ή να πουλάει τα αρχεία που ανέβασαν οι χρήστες σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Εδώ που τα λέμε, το παλιό λεκτικό των όρων αυτό ακριβώς σήμαινε. Το αναπαραγωγή, διανομή και τροποποίηση των αρχείων, σημαίνει πως μπορεί να τα μοιράζεται με τρίτους για οποιοδήποτε λόγο.

Άτομα που εργάζονται στις δημιουργικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων ενός εικονογράφου και ενός ηθοποιού, δημοσίευσαν στο X λέγοντας ότι χρησιμοποίησαν την υπηρεσία για να στείλουν έργα και ότι σκέφτονταν να αλλάξουν σε εναλλακτικούς παρόχους.

Η παράγραφος 6.3 στους όρους παροχής υπηρεσιών αναφέρει πλέον: «Μας παραχωρείτε άδεια χρήσης χωρίς δικαιώματα εκμετάλλευσης για τη χρήση του Περιεχομένου σας για τους σκοπούς της λειτουργίας, ανάπτυξης και βελτίωσης της Υπηρεσίας, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και Cookie μας».

Παρακολούθηση πραγματικής τοποθεσίας συνδρομητών παρόχων κινητής τηλεφωνίας

Το τεχνολογικό μέσο The Register σχολίασε τότε ότι παρόλο που ο ισχυρισμός αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αληθής, το γεγονός ότι υπήρξε τόσο έντονη αντίδραση εναντίον του έδειχνε έλλειψη εμπιστοσύνης στις εταιρείες τεχνολογίας από τους χρήστες τους.

Η εναλλακτική είναι πολύ καλύτερη!

Εμείς εδώ και καιρό χρησιμοποιούμε το TransferNow για την μεταφορά αρχείων. Πρόκειται για μια εναλλακτική του WeTransfer, που προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες upload, ώστε να στέλνουμε πιο γρήγορα τα αρχεία μας, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει το όριο των 2GB ανά μεταφορά αρχείων, αλλά όριο 5GB. Διατηρεί τα αρχεία για 7 ημέρες ώστε να τα κατεβάσει η άλλη μεριά και μετά από αυτό διαγράφονται από τους servers.

Μια ακόμα επιλογή για αρχεία μέχρι και 10GB είναι φυσικά το SendAnywhere, που επιτρέπει την αποστολή μεγαλύτερων αρχείων, όμως τα διατηρεί μόνο για δύο μέρες. Παράλληλα, είναι και μια τρομερά καλή εφαρμογή για αποστολή αρχείων μεταξύ κινητών είτε μέσω κοινού Wi-Fi, είτε μέσω Wi-Fi Direct, ενώ έχει και εφαρμογή για PC και Mac.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.