Μια νέα έκθεση δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί ενήλικες στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τις πιο πρόσφατες οδηγίες υγείας σχετικά με την ασπιρίνη, οι οποίες επισημαίνουν τους κινδύνους της καθημερινής χαμηλής δόσης ασπιρίνης.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με μια έρευνα σε 1.771 άτομα στην Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ, για λογαριασμό της εταιρείας έρευνας αγοράς SSRS, οι ερωτηθέντες ερωτήθηκαν σχετικά με τη χρήση και τις γνώσεις της ασπιρίνης τον Νοέμβριο του 2024. Στο παρελθόν οι γιατροί συνέστηναν μια μικρή ημερήσια δόση ασπιρίνης να λαμβάνεται από υγιείς, ηλικιωμένους ασθενείς για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

 

Αυτό άλλαξε το 2019, όταν η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) εξέδωσε νέες οδηγίες και σύμφωνα με αυτές ο κίνδυνος γαστρεντερικής αιμορραγίας από ημερήσιες δόσεις ασπιρίνης δεν υπερίσχυε του μειωμένου κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς η ασπιρίνη θα πρέπει να χρησιμοποιείται σπάνια στη πρωτογενή πρόληψη της αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου λόγω έλλειψης καθαρού οφέλους.

Αυτή είναι η νέα τεχνολογία LiDAR που σκανάρει πρόσωπα από μεγάλες αποστάσεις!

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα γνώμης τα άτομα της νεότερης ηλικίας (ηλικίας 18 έως 39 ετών) είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να γνωρίζουν ότι η καθημερινή ασπιρίνη γενικά δεν συνιστάται για τα περισσότερα άτομα. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει η σοβαρή εσωτερική αιμορραγία μπορεί να είναι συνέπεια της επανειλημμένης έκχυσης ασπιρίνης, παρεμποδίζοντας τη διαδικασία που προστατεύει το βλεννογόνο του στομάχου. Παρ όλα αυτά οι ιατρικές συμβουλές ποικίλλουν ανάλογα με το ιστορικό της υγείας του κάθε ασθενή. Η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε είναι να συμβουλεύεται το γιατρό του πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή στη λήψη φαρμάκων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.