Η μεγαλύτερη πλειοψηφία της διαδικτυακής απάτης λαμβάνει χώρα με ένα phising email που στέλνεται στους χρήστες και τους καλούν να δράσουν άμεσα. Αυτό ακριβώς επισημαίνει τόσο οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ όσο και η ίδια η Google.
- Μηνύματα που προκαλούν την αίσθηση του κατεπείγοντος, ότι πρέπει να δράσεις άμεσα είναι σαφές δείγμα απάτης καθώς έχουν σκοπό να προκαλέσουν φόβο και να μην σκεφθείς καθαρά.
- Λέξεις και σύνδεσμοι όπως εγγραφή τώρα, ξεκλείδωμα τώρα (σε περιπτώσεις κλειδωμένων κωδικών ebanking) έλεγχος τώρα και γενικότερα κάτι που θα σε κάνεις να κάνεις κλικ σε κάποιο σύνδεσμο είναι ίσως απάτη.
Το καρτοκινητό που συμφέρει αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα της αγοράς
Στην εποχή της AI οι απάτες γίνονται συνεχώς πιο πειστικές, ενώ μάλιστα τα ορθογραφικά λάθη των προηγούμενων ετών περιορίζονται.
- Οι εταιρείες, ιδιαίτερα οι τράπεζες ποτέ δεν θα σου ζητήσουν με email το username ή το password.
- Να ελέγξεις πάντοτε τη διεύθυνση του email από την οποία στάλθηκε το μήνυμα
- Ποτέ μην κατεβάζεις συνημμένα στα emails αρχεία και ποτέ μην χρησιμοποιείς ημερομηνίες γέννησης, ονόματα κατοικίδιων και άλλα δεδομένα που γνωρίζουν άλλοι για εσένα ως απαντήσεις σε ερωτήσεις ασφαλείας ή σε passwords.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.