Ξεκινά η λειτουργία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ύστερα και από την τοποθέτηση του αστυνομικού προσωπικού και των Ανώτατων Αξιωματικών που θα την στελεχώνουν. Η εξειδικευμένη αυτή υπηρεσία θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Η διαμόρφωση της ΔΑΟΕ βασίστηκε στην εμπειρία αντίστοιχων υπηρεσιών άλλων χωρών και στις συστάσεις του ΟΗΕ και της Ε.Ε. καθώς θα δίνεται έμφαση στην ενιαία διαχείριση των υποθέσεων, στην οικονομική διάσταση του εγκλήματος, στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και στη διεθνή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών.

Το νέο δομημένο οργανωτικό σχήμα περιλαμβάνει επτά Υποδιευθύνσεις στις οποίες ενσωματώνεται και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, και έδρα στην Αττική, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα, οι Διευθύνσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης μετεξελίσσονται σε Διευθύνσεις Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων.

Η νέα Διεύθυνση θα συνεργάζεται στενά με διεθνείς φορείς και Αρχές, στο πλαίσιο ανταλλαγής στρατηγικής και πληροφοριών, λόγω και των διεθνικών χαρακτηριστικών των εγκληματικών ομάδων, για τη σαφέστερη κατανόηση της μεθοδολογίας και των τεχνικών που χρησιμοποιούν στις παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητές τους.

Στη Δ.Α.Ο.Ε. υπάγονται οι εξής υπηρεσίες:

  • Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών,
  • Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας,
  • Υποδιεύθυνση Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών,
  • Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων,
  • Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας,
  • Υποδιεύθυνση Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων και
  • Υποδιεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης.

Η Ελλάδα αποκτά ένα από τους πιο σύγχρονους υπερυπολογιστές παγκοσμίως

Παράλληλα, ξεκινά η λειτουργία και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ο.Ε.Β.Ε.), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς και του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (Τ.Α.Ο.Ε.Κ.), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.