Αν και ο Google Chrome κυριαρχεί στις Android συσκευές λόγω του ότι είναι προεγκατεστημένος, υπάρχει ένα μεγάλο παράπονο από τους χρήστες: η έλλειψη υποστήριξης extensions, κάτι που η desktop έκδοση προσφέρει εδώ και χρόνια. Αυτή η κατάσταση ίσως αλλάξει σύντομα, καθώς η Google φαίνεται να δοκιμάζει μια νέα έκδοση του Chrome για Android με υποστήριξη επεκτάσεων.

Σύμφωνα με τον Android expert, Mishaal Rahman, και του Android Authority, η Google δοκιμάζει μια νέα έκδοση του Chrome για Android, με κωδική ονομασία “Desktop Android”, η οποία στοχεύει να φέρει την υποστήριξη επεκτάσεων σε συγκεκριμένες συσκευές, όπως τα Chromebooks. Η εταιρεία επιδιώκει να ενοποιήσει τις εκδόσεις του Chrome για Android και Chrome OS, προκειμένου να προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η δοκιμή επικεντρώνεται κυρίως σε συσκευές όπως τα Chromebooks, υπάρχει αισιοδοξία ότι κάποια στιγμή τα extensions θα φτάσουν και στον Google Chrome των Android smartphones. Προς το παρόν, όμως, οι δοκιμές δεν περιλαμβάνουν πλήρη υποστήριξη για επεκτάσεις σε κινητά. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια η ύπαρξη αυτών των δοκιμών δείχνει ότι η Google εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρει επεκτάσεις στον Chrome για Android.

Πολλοί άλλοι browsers, όπως ο Firefox και ο Samsung Internet, ήδη υποστηρίζουν επεκτάσεις, ενώ ο Chrome παραμένει πίσω σε αυτό το σημείο. Ένας από τους λόγους θα μπορούσε να είναι η ανησυχία για την ευρεία χρήση των ad-blockers στις φορητές συσκευές, αλλά είναι φανερό πως οι χρήστες απαιτούν αυτή τη λειτουργία, και φαίνεται πως η Google επιτέλους προχωράει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.