Ομάδα ερευνητών ανέπτυξε ένα νέο AI-based test το οποίο μπορεί να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου, δίνοντας στη λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, αν οι ασθενείς χρειάζονται χημειοθεραπεία. Έχοντας αναπτυχθεί από ερευνητές του University of Leeds, χρησιμοποιεί AI αλγορίθμους για να μπορέσει να εκτιμήσει τον αριθμό των ανοσοποιητικών κυττάρων που είναι γνωστά ως CD3 σε όγκους του εντέρου που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Τα εξωφρενικά κόστη ενός καταστήματος του skroutz – Δείτε screenshot!

Ο καρκίνος του εντέρου, γνωστός και ως καρκίνος του παχέος εντέρου, εντοπίζεται στο παχύ έντερο. Είναι ένας από τους πιο κοινούς καρκίνους στον κόσμο, με 1,9 εκατομμύρια περιπτώσεις να αναφέρονται το 2020.

Στη μελέτη, το CD3 Score test έδειξε αξιόπιστα ποιοι καρκίνοι σταδίου ΙΙ ήταν πιο πιθανό να υποτροπιάσουν εντός πέντε ετών από τη χειρουργική επέμβαση. Πρόκειται για ένα άκρως ενθαρρυντικό αποτέλεσμα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς για να καθοριστεί ποιοι ασθενείς μπορεί να χρειάζονται περαιτέρω θεραπεία, όπως χημειοθεραπεία.

Ο επικεφαλής ιατρός της έρευνας, Dr Christopher Williams επισημαίνει χαρακτηριστικά: Πρόκειται να είναι το πιο σημαντικό test που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι άνθρωποι με πρώιμο στάδιο καρκίνου του εντέρου. Είναι γρήγορο, επακριβές, αποτελεσματικό και απλό και μας δείχνει ποιοι πραγματικά χρειάζονται χημειοθεραπεία και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με τον ίδιο: πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν χημειοθεραπεία ενώ δεν τη χρειάζονται, και δυστυχώς ορισμένοι από τους ανθρώπους στους οποίους δεν προσφέρεται χημειοθεραπεία εμφανίζουν υποτροπή του καρκίνου.

H αναλυτική έρευνα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Leeds εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.