Η NASA την περασμένη εβδομάδα έκανε μια αποκάλυψη, πως ένας τεράστιος αστεροειδής πλησιάζει τρομακτικά κοντά στη Γη και ο Elon Musk έκανε μια τρομακτική πρόβλεψη για τον ανθρώπινο πολιτισμό στο X..

Μέσα στην εβδομάδα, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τα radar του ηλιακού συστήματος Goldstone του Deep Space Network, που δείχνουν τον τεράστιο αστεροειδή με την ονομασία 2024 ON, λίγο πριν περάσει ξυστά από τη Γη.

Ο αστεροειδής είχε το μέγεθος σταδίου και πλησίασε στην Γη σε απόσταση ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων, που σε συμπαντικά μεγέθη, θεωρείται πως πέρασε ξυστά. Μάλιστα η NASA, ανέφερε πως αυτή η απόσταση είναι 2.6 φορές η απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της NASA, ο αστεροειδής είχε μήκος 350 μέτρων, ενώ παρουσιάζει χαρακτηριστικά που ξεπερνούν τα 3.75 μέτρα, σε όλη την επιφάνειά του. Ο αστεροειδής κατατάσσετε στην κατηγορία δυνητικά επικίνδυνος και πιστεύεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον.

Elon Musk αστεροειδής
Ο αστεροειδής 2024 ON όπως φωτογραφήθηκε από τη NASA

Όπως είναι λογικό, οι αναρτήσεις στο X, για το θέμα, πήραν φωτιά. Εννοείται πως ο Elon Musk και αστεροειδής δεν μένουν μακριά, με τον πρώτο μάλιστα να έχει και πολλά δεδομένα για το θέμα, λόγω της SpaceX.

Έτσι λοιπόν, ο Elon Musk προχώρησε σε μια ανάρτηση για το θεμα, γράφοντας τα εξής:

«Μια από αυτές τις μέρες, ένας μεγάλος κομήτης θα χτυπήσει τη Γη και θα καταστρέψει σχεδόν όλες τις μορφές ζωής, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Τελικά, ο Ήλιος θα επεκταθεί τόσο ώστε να βράσουν οι ωκεανοί και να καταστραφεί όλη η ζωή. Είτε θα γίνουμε ένας διαστημικός πολιτισμός είτε θα πεθάνουμε – αυτές είναι οι δύο μας επιλογές».

O Musk πάντα ήταν ανοιχτός στο θέμα την δημιουργίας αποικιών σε άλλους πλανήτες, με πρώτο στόχο τον Άρη. Σύμφωνα με τα σχέδιά του, θέλει την δημιουργία μιας αποικίας 1 εκατομμυρίου ανθρώπων, στον Κόκκινο Πλανήτη, τουλάχιστον για αρχή.

Οι χρήστες του X όμως, προτιμούν την λύση της πλανητικής άμυνας, γράφοντας.

«Όχι αν κατασκευάσετε μια άμυνα για να σταματήσετε τον αστεροειδή, πιστεύω εσείς μπορείτε να το κάνετε».

Το Starlink φρενάρει την παρατήρηση του διαστήματος, λένε οι επιστήμονες

Ένας ακόμη χρήστης έγραψε: « Ο αστεροειδής είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί πρώτος, αλλά ίσως μπορέσουμε να αναπτύξουμε τεχνολογία για να τον αποτρέψουμε».

Η ιδέα να γίνουμε διαπλανητικό είδος δεν είναι καινούρια. Άλλωστε, ο πλανήτης μας και το ηλιακό μας σύστημα έχουν ημερομηνία λήξεις και ας είναι μερικά δισεκατομμύρια χρόνια μακριά. Η τεχνολογία για να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, οπότε η επιστήμη έχει χρέος να συνεχίσει να ψάχνει για την λύση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.