Σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή Ming-Chi Kuo, η ζήτηση για τα iPhone 16 Pro και Pro Max είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο. Ο αναλυτής αναφέρεται στις προπαραγγελίες στις ΗΠΑ και σε δεκάδες άλλες χώρες, από την Παρασκευή. Ο Kuo είπε ότι τα δεδομένα του βασίζονται σε μια «έρευνα της αλυσίδας εφοδιασμού» και σε εκτιμήσεις αποστολής που αναφέρονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.

Οι εκτιμήσεις του Kuo αναφέρουν πως οι πωλήσεις των τεσσάρων μοντέλων iPhone 16 έφτασαν τα 37 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο Σαββατοκύριακο, από την έναρξη των παραγγελιών. Οι πωλήσεις φαίνεται πως είναι μειωμένες κατά 13% σε σχέση με πέρσι, που κυκλοφόρησαν τα iPhone 15. Ο αναλυτής είπε ότι ένας βασικός παράγοντας για την πτώση είναι η χαμηλότερη ζήτηση για τα μοντέλα Pro, με τις πωλήσεις του iPhone 16 Pro και του iPhone 16 Pro Max το πρώτο Σαββατοκύριακο να εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 27% και 16%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, σε σχέση με την περσινή περίοδο.

iPhone 16 45W μειωμένη ζήτηση

Το απλό iPhone 16 και το iPhone 16 Plus παρουσίασαν αύξηση στη ζήτηση σε σχέση με τα περσινά μοντέλα, κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των πωλήσεων, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να αντισταθμίσει τη ζημιά από την χαμηλότερη ζήτηση των Pro μοντέλων, σύμφωνα με τον Kuo.

Ο Kuo είπε ότι ένας σημαντικός λόγος που τα μοντέλα iPhone 16 Pro έχουν χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση είναι ότι το Apple Intelligence δεν θα είναι διαθέσιμο στις συσκευές όταν κυκλοφορήσουν την Παρασκευή. Αντίθετα, οι πρώτες λειτουργίες Apple Intelligence θα κυκλοφορήσουν με το iOS 18.1 τον Οκτώβριο . Επιπλέον, ο αναλυτής είπε ότι το iPhone αντιμετωπίζει «έντονο ανταγωνισμό» στην Κίνα, όπου η Apple δε βρίσκεται πλέον στις 5 κορυφαίες εταιρίες της χώρας.

Ο Elon Musk δείχνει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα

Αυτό που επίσης είναι διαφορετικό, είναι πως τα iPhone 16 και 16 Plus, έχουν πλέον την ίδια RAM και το ίδιο chip σε σχέση με τα Pro μοντέλα, που τα κάνουν πιο ενδιαφέροντα μοντέλα για όσους δεν ενδιαφέρονται για καλύτερη οθόνη και καλύτερες κάμερες. Την ίδια στιγμή, με την οικονομική κατάσταση παγκοσμίως, το κοινό αναζητάει τις οικονομικότερες λύσεις σε κάθε εταιρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Xiaomi 13 pro+….. κάμερα τούμπανο…. μνήμες,χώρος οθόνη,σχεδιασμός, 5g κλπ κλπ κλπ… δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και με απλό άγγιγμα όλα στον πιάτο 338 και άντε γεια ………… πάρτε άι να μη σου πω με ενάμιση χιλιάρικο………ρε ουστ Αμερικανόπληκτοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.