Το βράδυ της Τρίτης 10.9.2024 όπως αναφέρει η ιστοσελίδα parapolitika.gr, δυο οδηγοί ΙΧ ενεπλάκησαν σε τροχαίο. Όταν ήρθε η ώρα να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα οι δύο οδηγοί, η οδηγός του ενός ΙΧ, που σημειωτέον δεν προκάλεσε το ατύχημα, έδειξε το δίπλωμά της από το κινητό της τηλέφωνο. Από το wallet δηλαδή.

Ραντάρ ανιχνεύουν μυστήριες ανωμαλίες πάνω από τις πυραμίδες της Γκίζας

Η απάντηση που πήρε από τον αστυνομικό ήταν ότι δεν γίνεται αποδεκτό και θα πρέπει να είναι σε χαρτί, ενώ της έβαλε και πρόστιμο 10 ευρώ. Η οδηγός έμεινε άφωνη και διερωτήθηκε για ποιο λόγο έχει στο κινητό της την αστυνομική ταυτότητα, την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου αλλά και το δίπλωμα οδήγησης.

Ελλάδα: Tο Starlink απογειώνεται με φθηνότερο οικιακό πακέτο και ταχύτητες ως 100Mbps

Αξίζει σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι κατά την παρουσίαση του ψηφιακού διπλώματος, ο τότε υπουργός ανέφερε ότι τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η άμεση αντίδραση του υπουργού του Πολίτη είναι να ενημερωθεί πάραυτα ο αρχηγός της αστυνομίας και να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα ή να γράψουν τον πολίτη ή να μην εκθέτουν την κυβέρνηση εφόσον υπάρχει διοικητική απόφαση.

  2. Στο wallet αν πάτε στο περισσότερα γράφει στο νούμερο 2 ότι είναι πλήρως ισάξια με τα εγχαρτα έγγραφα για κάθε νόμιμη χρήση εντός της επικράτειας της Ελλάδας. Σε έλεγχο τροχαίας ήθελαν να μου βάλουν πρόστιμο γιατί την άδεια την είχα στο wallet. Τους ζήτησα αν θέλουν να μου βάλουν πρόστιμο αλλά μετά από ώρα δεν το έκαναν τελικά

  3. Η τροχαία δεν είναι σε θεση να γνωρίζει αν το δίπλωμα για κάποιο λογο έχει αφαιρεθεί. Απλά για άλλη μια φορά μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Μέχρι νεωτέρας μόνο η ταυτότητα.

    • Επειδή έχω διαβάσει το τι ισχύει, εάν για οποιοδήποτε λόγο αφαιρεθεί το κανονικό διπλώμα, όταν θα το περάσουν στο σύστημα (θα το περάσουν την ίδια μέρα) τότε αυτόματα δεν φαίνεται και το ψηφιακό δίπλωμα στο gov. Επίσης όταν θα τελειώσει η ποινή και θα το παραλάβεις τότε πάλι αυτόματα επανέρχεται και στο gov.

    • Έχουν το σύστημα μέσα στο περιπολικό που είμαστε φακελωμενη ακόμη και αν χρωστάμε σε δημόσιο ξέρουν..

    • Δηλαδή η τροχαία δεν γνωρίζει αν σου έχει αφαιρέσει το δίπλωμα; Υπάρχει κάποια άλλη υπηρεσία που αφαιρεί διπλώματα οδήγησης εκτός από την τροχαία;

  4. Έκανα ανανέωση διπλώματος οδήγησης και μου ήρθε μύνημα στο e-mail μου από το υπουργείο υποδομών οτι πρέπει να το κατεβάσω στο wallet για να κυκλοφορώ μέχρι την έκδοση του .Τι ισχύει τελικά

  5. Ο υπάλληλος δεν εκτέλεσε σωστά την εργασία του. Η κυρία πρέπει να κάνει ένσταση για την ακύρωση του προστίμου. Το δίπλωμα του gov ισχύει εντός της Ελληνικής επικράτειας. Είχα ατύχημα και όταν ήρθε το ανακριτικό της τροχαίας, τους έδειξα το δίπλωμα μέσω του wallet και δεν μου είπαν κάτι. Ένας φίλος ανέφερε ότι ο τροχονόμος δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχεις αφαιρεθεί το δίπλωμα, ναι μπορεί να το δει, καθώς η αφαίρεση φαίνεται στο wallet και ενημερώνεται και στο διαδικτυακό σύστημα της τροχαίας.

  6. Το δίπλωμα μέσω του wallet ισχύει κανονικά όπως αναφέρει και η επίσημη σελίδα του.
    Αυτό το κάνουν οι αστυνομικοί διότι στερούνται εξουσίας, όσο για το κενό που επικαλούνται δλδ αν κάποιος έχει πάρει το φυσικό δίπλωμα του πολίτη και αυτό δεν εμφανίζεται ψηφιακά είναι δική τους δουλειά να ξυπνήσουν το αστυνομικό υπηρεσίας να αναζητήσει μέσω του υπολογιστή αν αυτό έχει συμβεί, στην ουσία μεταθέτουν την ευθύνη στον πολίτη.
    Και φυσικά παράτυπα και “παράνομα” μπορεί να κόψει κλήση !
    Όμως μην το αφήσετε να συμβεί όπως έκανα και εγώ ως παθών και στο τέλος μου ζήτησαν και συγνώμη.

  7. Σήμερα κάναμε ταξίδι Αθηνα-Σερρες και σε ένα μπλόκο στην Εθνική μας σταμάτησαν για έλεγχο τούς υπέδειξα το ψηφιακό μου δίπλωμα και μου ζήτησαν το πρότυπο.Μαζι με τον σύζυγό μου προσπαθούσαμε να τους πούμε ότι είναι ισάξιο με το πρότυπο αλλά μάταια (ευτυχώς είχα και το κανονικό). Αυτά!!!

  8. Ο αστυνομικός πρέπει να τιμωρηθεί και μάλιστα άμεσα γιατί απλά δεν έκανε σωστά την δουλειά του και είναι μη γνώστης των νόμων.Το ψηφιακό δίπλωμα είναι νομιμότατο για τον πολίτη σε όλη την Ελληνική επικράτεια με βάση νομοθεσίας.Αν έxει κάποια αντίρρηση για αυτό ως όργανο να κάνει παράπονα στην βουλή και ΟΧΙ να γράψει τον πολίτη.

  9. Για την Τροχαία και την Αστυνομία δεν έχει ισχύ κανένα ψηφιακό έγγραφο.
    Τα υπόλοιπα είναι στη φαντασία του υπουργού.
    Αφού δεν έχουν στείλει εγκύκλιο για αναγνώριση των εγγράφων.

  10. Πιστεύω ότι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας και τα εγγραφα αυτά σε έντυπη μορφή, δεν είναι βάρος.
    Πάντα να έχουμε κατά μου περιπτώσεις που μπλοκάρει το κινητό τηλεφωνο, κλείσει από μπαταρία, κολλήσει κλπ.

  11. Μου θυμισατε δεκαετία 80 που με σταμάτησαν για έλεγχο στα Σπάτα και όταν έδωσα την άδεια κυκλοφορίας ο αστυνομικός ήθελε να βάλει πρόστιμο γιατί δεν υπήρχε φωτογραφία της μηχανής στην άδεια κυκλοφορίας. Μιλάμε για μπλόκο 2 αστυνομικών με ποδήλατα

  12. Το άρθρο 100 του ΚΟΚ αναφέρει ότι όποιος οδηγός δεν φέρει μαζί του τα έγγραφα: Αδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας οχήματος, και ασφαλιστηριο συμβόλαιο τιμωρείται με πρόστιμο 10 ευρώ..Τα λόγια του υπουργού είναι απλώς λόγια…Ας ακυρώσουν το άρθρο 100 του ΚΟΚ με μιά τροποποίηση του νόμου για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες…

    • Κλασική περίπτωση κομπλεξικού αστυνομικού που θέλει να κάνει επίδειξη εξουσίας.
      Νομίζω όμως και η ίδια η ιστοσελίδα techmaniacs θα πρέπει να επικοινωνήσει με το υπουργείο για να λάβει ξεκάθαρη θέση τόσο για την παρανομία όσο και για το συμβάν καθαυτό με την καταδίκη της ενέργειας του αστυνομικού. Εάν μονάχα τα συζητάμε εδώ μεταξύ μας δεν, βγαίνει αποτέλεσμα… Δυστυχώς μόνο η δημοσιοποίηση-δημοσιότητα αποδίδει.

  13. τρεις ελέγχους με wallet και δε συνάντησα κανένα πρόβλημα. Άδεια, δίπλωμα και δακτύλιος μια χαρά.
    κλασσική περίπτωση ανεύθυνων και ανεπαρκών δημοσίων λειτουργων

  14. Με έχουν σταματήσει σε μπλόκα η τροχαία 2 φορές τον τελευταίο μήνα (προσοχή στο κέντρο της Αθήνας, μια Σταδίου και μια Συγγρού κοντα στις στήλες Ολυμπίου Διός), έχω επιδείξει το ψηφιακό δίπλωμα από το Gov wallet και το δέχτηκαν κανονικά.

  15. Δίπλωμα στο ” πορτοφόλι” ,ταυτότητα στο ” πορτοφόλι” και πληρωμή ακόμη για ποσό 1€ με κινητό ή κάρτα ..κτλ κτλ…. ψηφιοποίηση ή προβατοποίηση;;;

  16. Αν χάσει κάποιος το κινητό του χάνεται όλη του η ζωή.
    Εγώ δε έχω κινητό. Όλα σε ΧΑΡΤΊ.
    Το κινητό το έχω μόνο για να περνώ την ώρα μου

  17. Η ανευθυνότητα του κάθε υπουργού και της κεντρικής διοίκησης. Κάνανε μια ανακοίνωση χωρίς να την καλύψουν νομοθετικά. Περιμένω ακύρωση του προστίμου και δημόσια τοποθέτηση της πολιτείας ακολουθούμενα από ανάλογη ρητή διατύπωση σε ΚΥΑ.

  18. ΦΕΚ Β’3982/27-7-2022 Νομός του κράτους πλέον. Δεν χρειάζεται καμία ΚΥΑ για να ισχύσει. Αφορά την απόφαση 4082/ 26-7-22 . Αν κάποιοι ελάχιστοι αστυνομικοί δεν το γνωρίζουν ακόμη, αυτό δεν αναιρεί το ότι το ψηφιακό έγγραφο στην ελληνική επικράτεια ισοδυναμεί με το φυσικό έγγραφο άρθρο 4 Παρ. 5.

  19. Αν αφαιρέθηκε πριν μία ώρα στην Λαμία για όριο ταχύτητας ή αλκοτέστ, δεν φαίνεται πουθενά.Κανονικα μαζί και η άδεια οδήγησης.

  20. Δηλαδή βρε Τζο, ο Υπουργός λέει μ@λ@κιες;.Και το κάθε μπατσόνι το παίζει εξουσία; Κάτι ισχύει ή δεν ισχύει. Ο ΚΟΚ, λέει να έχουμε μαζί μας δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας, δεν λέει με ποια μορφή. Αν κάποιοι περιμένουν προσωπική ενημέρωση γιατί έτσι καταλαβαίνουν, ας πάνε σπίτι τους γιατί είναι άχρηστοι και επικίνδυνοι βλ@κες.

  21. Αν όντως έδειξε τα έγγραφα από το wallet, online κακώς επιβλήθηκε πρόστιμο. Αν όμως έδειξε screenshot από το wallet ή φωτογραφία το δίπλωμα, σωστά επιβλήθηκε πρόστιμο, εφόσον οι φωτογραφίες δεν αποδεικνύουν αν το δίπλωμα έχει αφαιρεθεί από κάποια προηγούμενη παράβαση, πχ χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

  22. Δεν έχει φτάσει ακόμα η εγκύκλιος στα όργανα Αφήστε τους να κόβουν πρόστιμα και να κάνετε ένσταση και αναφορά στον αστυνομικό που είναι αδιαβαστος. Τους πονάει η αναφορά, τα στοιχεία του γράφονται στο πρόστιμο.

  23. Ειλικρινά, τώρα. Πιστεύετε τις ανοησίες περί ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλα παραμύθια; Μας σερβίρουν αρλουμπες για να μας απομυζούν εύκολα και χωρίς κυρώσεις. Όλα αυτά που κάνουν εδώ, είμαι άνευ αντικρισματος στην Ε.Ε., γι’ αυτό ισχύουν ( αλλ’ όπως φαίνεται δεν ισχύουν) μόνον εντός επικρατείας Κουλισταν!!!!??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.