Και όμως τα δαχτυλίδια του Κρόνου θα εξαφανιστούν μέσα σε έξι μήνες, αν και πρόκειται απλώς για μια ψευδαίσθηση. Πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2025, οι εν λόγω ουράνιοι κύκλοι θα γίνουν αόρατοι από την οπτική γωνία της Γης.

Cosmote What’s Up: Έτσι παίρνεις συνεχώς 4GB δωρεάν για 30 ημέρες χωρίς να ενεργοποιείς πακέτο

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη μοναδική κλίση του άξονα του Κρόνου. Η NASA ανακοίνωσε ότι η ανθρωπότητα θα μπορεί να βλέπει τους δακτυλίους του Κρόνου για ακόμη 6 μήνες αφού στη συνέχεια η τροχιά του πλανήτη θα φέρει τους δακτυλίους σε μια κλίση τέτοια που θα τους εξαφανίσει από την ορατότητα του γήινου παρατηρητή.

δαχτυλίδια κρόνου

Από το 2025 ως το 2032 οι δακτύλιοι θα παραμένουν αόρατοι από τη Γη και στη συνέχεια θα επανεμφανιστούν για περίπου 29 χρόνια όταν η κλίση τους θα αλλάξει ξανά.

Εν ολίγοις η κλίση του θα τοποθετήσει τους δακτυλίους σε ένα απόλυτα οριζόντιο επίπεδο προς το σημείο θέασής μας, αναφέρει το Earth.com. Θα βρίσκονται σε γωνία μηδέν, οι δακτύλιοι βρίσκονται σήμερα σε μια γωνία 3,7 μοιρών.

Κάποια στιγμή στο μέλλον, αυτό θα αλλαξει και τα απίστευτα δαχτυλίδια του Κρόνου θα επανέλθουν στο οπτικό μας πεδίο. Απλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ψάξτε για τα δακτυλΙδια του Κρόνου από τον Terence Howard , και πως τελικά δημιουργούνται οι πλανητες, εξαιρετικά ενδιαφέρον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.