Τι θα έκανες για να χάσεις βάρος; Ίσως να κόψεις τη ζάχαρη ή να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής; Κάποιοι TikTokkers, όμως, είναι πρόθυμοι να φτάσουν στα άκρα και πίνουν… Tadpole Water (νερό με γυρίνους, περίπου)!

Μην ανησυχείς, δεν μιλάμε για αληθινά βατράχια. Το «νερό με γυρίνους» είναι ένα μείγμα νερού, χυμού λεμονιού και σπόρων chia που μοιάζει οπτικά με αυγά βατράχων. Οι υποστηρικτές του λένε ότι τους βοηθά να νιώθουν πιο χορτάτοι και να χάνουν βάρος, αν και η γλοιώδης υφή δεν αρέσει σε όλους.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, υπάρχει μια επιστημονική βάση πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, που βοηθούν την πέψη, σταθεροποιούν το σάκχαρο και σε κάνουν να νιώθεις χορτάτος για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία είναι καλά για την καρδιά και μπορούν να μειώσουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

Νέο τεστ αίματος ανιχνεύει θανατηφόρους καρκίνους σε μόλις μία ώρα

Το Tadpole Water του TikTok ενυδατώνει και βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης, χάρη στα chia και το νερό που περιέχει. Ο χυμός λεμονιού, με τη σειρά του, προσθέτει βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει την απορρόφηση του σιδήρου.

Παρ’ όλα αυτά, προσοχή! Οι σπόροι chia μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι αν δεν μουλιάσουν καλά, ενώ αν δεν είσαι συνηθισμένος σε μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορεί να αντιμετωπίσεις πεπτικές ενοχλήσεις. Επίσης, μπορεί να αλληλεπιδράσουν με κάποια φάρμακα για την πίεση!

Συμπέρασμα; Αν δεν αντέχεις την αίσθηση του γλοιώδους στο στόμα σου, μπορείς να προσθέσεις chia σε άλλες τροφές και να πίνεις αρκετό νερό καθημερινά. Δεν είναι ανάγκη να πιεις «ψεύτικα αυγά βατράχου», εκτός αν το θέλεις πολύ και επιθυμείς να γίνεις μέρος του Tadpole Water trend στο TikTok

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.