Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές Android έχουν αρχίσει να ακολουθούν το σχεδιαστικό μοντέλο του iPhone, με αρκετούς από αυτούς να επιλέγουν τετραγωνισμένα σχέδια και επίπεδες οθόνες. Και αν νομίζεις ότι αυτή η τάση είναι τυχαία, σκέψου το ξανά. Το 2024-2025 φαίνεται πως θα είναι η χρονιά που τα iPhone (16) θα κυριαρχήσουν όχι μόνο στις πωλήσεις, αλλά και ως πρότυπα για σχεδόν κάθε Android ναυαρχίδα.

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι κατασκευαστές Android κινητών αποφάσισαν να θυσιάσουν την ταυτότητά τους και να προσεγγίσουν το design του smartphone της Apple; Η απάντηση είναι απλή: Οι κατασκευαστές θέλουν να δελεάσουν τους χρήστες iPhone να στραφούν σε Android. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παραδείγματα είναι το νέο Pixel 9 Pro XL της Google, που όχι μόνο θυμίζει έντονα το iPhone στο design, αλλά έχει ακόμα και το ίδιο βάρος με το iPhone 15 Pro Max – κάτι που μάλλον δεν είναι τυχαίο.

Αυτό που ίσως δεν γνώριζες είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες που αγοράζουν Pixel έρχονται από iPhone, όχι από άλλες Android συσκευές όπως ίσως φανταζόσουν. Έτσι, η Google φαίνεται να κάνει μια έξυπνη ψυχολογική κίνηση, δημιουργώντας μια συσκευή που δίνει την αίσθηση του Apple smartphone, αλλά με όλα τα πλεονεκτήματα του Android.

Βέβαια, αν είσαι από εκείνους που εκτιμούν την μοναδικότητα, υπάρχουν ακόμα επιλογές. Η σειρά OnePlus Nord με το μεταλλικό της σώμα και οι mid-range συσκευές της Nothing ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Ακόμα και η Motorola, που φαίνεται να είναι η μόνη που θα συνεχίσει να φτιάχνει premium συσκευές με καμπύλες οθόνες και έντονα χρώματα. Μην ξεχνάμε επίσης και τη Fairphone με τις εύκολα επισκευάσιμες συσκευές που έχουν ξεχωριστό design.

Αν η τάση της κυκλοφορίας “κλώνων” του iPhone με λειτουργικό Android δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, με ανησυχεί το γεγονός ότι τα smartphone μοιάζουν τόσο μεταξύ τους και με κάνει να σκέφτομαι τα πρωτοποριακά designs που ίσως χάνουμε λόγω αυτής της μόδας. Αναπολώ τις εποχές των σήμερα επονομαζόμενων feature phone, που κάθε ένα είχε πράγματι δική του προσωπικότητα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ πάλι νομίζω ότι τα iphone μοιάζουν όλο και πιο πολύ στο android.
    Με τα widget, τα μεγέθη που κάποτε κανέναν δεν ενοιαζαν και έλεγαν τα android παντόφλες και τώρα τα pro max και plus είναι πρώτα στις πωλήσεις τους.
    Τα εικονίδια που πλέον μπορείς να τα βάζεις όπου θες στην οθόνη….ευκολίες που το android έχει χρόνια τώρα.
    Φλατ οθόνες είχαν και τα android παλιά, οπότε θα έλεγαν ότι γυρίζουν σε πιο παλιά σχεδιαστικά τους κομμάτια παρά το ότι μοιάζουν σε iphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.