Οι κλέφτες αυτοκινήτων έχουν πλέον άλλες τεχνικές για να σου κλέβουν το αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται να σπάσουν παράθυρα ή κλειδαριές. Μια νέα μέθοδος, επιτρέπει στους κλέφτες να ξεκλειδώσουν και να ανάψουν το αυτοκίνητό μας, σε μόλις δύο λεπτά, πολύ εύκολα και κυρίως αθόρυβα.

Η νέα μέθοδος που εμφανίστηκε, είναι τεχνολογίας αιχμής. Οι κλέφτες μπορούν να παρακάμψουν το σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου, σε λιγότερο από δύο λεπτά, χωρίς να χρειάζονται το κλειδί του αυτοκινήτου. Για να το καταφέρουν, χρειάζονται ένα φαινομενικά αθώο ηχείο Bluetooth.

Στην πραγματικότητα όμως, το ηχείο είναι μια συσκευή που τους δίνει πρόσβαση στο δίκτυο CAN. Αυτό το κάνουν εγχέοντας ψευδή μηνύματα για να ξεγελάσουν το σύστημα. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου θεωρεί πως έχει μπει το σωστό κλειδί, επιτρέποντας το ξεκλείδωμα και την εκκίνηση του κινητήρα.

Τα πάντα γίνονται τρομερά γρήγορα, κάτι που επιτρέπει στους κλέφτες να μην τραβήξουν υποψίες όσο σου κλέβουν το αυτοκίνητο και άρα η ανίχνευσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η μέθοδος είναι τρομερά αποτελεσματική, καθώς το δίκτυο CAN είναι αυτό που διαχειρίζεται την επικοινωνία μεταξύ όλων των ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου του αυτοκινήτου. Η συσκευή στέλνει μηνύματα απευθείας σε αυτό το δίκτυο, παρακάμπτοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν οι κατασκευαστές.

Την απαραίτητη πρόσβαση στην καλωδίωση ώστε να εκτελέσουν την επίθεση στο δίκτυο CAN, την παίρνουν είτε ανοίγοντας το καπό, είτε μέσω των προβολέων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις “μπήκαν” στο σύστημα αφαιρώντας τα πίσω φώτα.

κλέβουν αυτοκίνητο
Αυτό είναι η συσκευή, μεταμφιεσμένη σε ένα κοινό Bluetooth ηχείο!

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη λύση για την αντιμετώπιση αυτού του είδους κλοπής. Ακόμα και το παρκάρισμα σε πυλωτή και γκαράζ, δεν προσφέρουν πλήρη ασφάλεια για το αυτοκίνητό μας.

Η αστυνομία προειδοποιεί για νέα απάτη με QR Code που σου παιρνει τα πάντα σε ένα βήμα

Εδώ να πούμε πως αυτή η μέθοδος έχει έρθει ήδη στη χώρα μας. Πριν ένα μήνα, έκλεψαν το αυτοκίνητο από διευθυντή γνωστής εταιρίας, με αυτό τον τρόπο. Το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο στον πυλωτή της πολυκατοικίας, όμως οι κλέφτες βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν και την ηλεκτρική συρόμενη πόρτα, της πυλωτής. Στην συνέχεια ξεκλείδωσαν το όχημα, κλείνοντας τον συναγερμό και το GPS, έβαλαν μπρος και έφυγαν κύριοι σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.