Το Samsung Galaxy Quantum5, ανακοινώθηκε επίσημα, σε συνεργασία με την SK Telecom. Αυτό σημαίνει πως στην παρούσα φάση δε μπορούμε να το αποκτήσουμε εκτός Νότιας Κορέας. Η άλλη συνεργασία που κατέστησε δυνατή την ανάπτυξη του τηλεφώνου, είναι με την ID Quantique (IDQ), μια εταιρία που κατασκευάζει κβαντικά κρυπτογραφικά chips.

Το chip είναι στην ουσία ένας λεγόμενος Quantum Random Number Generator (QRNG), που χρησιμοποιεί την κβαντική φυσική για να δημιουργήσει πραγματικά τυχαίους αριθμούς, ώστε να βοηθήσουν στη διαδικασία της κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης ευαίσθητων δεδομένων. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι τα βιομετρικά μας στοιχεία και οι κωδικοί πρόσβασής μας σε διάφορες υπηρεσίες υψηλού ρίσκου, όπως οι τράπεζες. Η χρήση πραγματικά τυχαίων αριθμών, από ένα ανεξάρτητο chip, περιορίζει την πιθανότητα εξωτερικής επιρροής και παραποίησης, κάτι που στους παραδοσιακές γεννήτριες τυχαίων αριθμών, αποτυγχάνουν.Galaxy Quantum5

Εκτός από το πρόσθετο QRNG chip, το τηλέφωνο είναι πρακτικά ένα Galaxy A55. Ορισμένα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πρόσοψη και την πλάτη με πιστοποίηση IP67, οθόνη Super AMOLED 6,6 ιντσών, 120 Hz, στερεοφωνικά ηχεία, κύρια κάμερα 50 MP, 12 MP ultrawide και 5 MP macro στο πίσω μέρος. Υπάρχει ένας Exynos 1480 επεξεργαστής με 8 GB RAM και 128 GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο. Μια μπαταρία 5.000 mAh και με γρήγορη φόρτιση στα 25W.

Galaxy Quantum5

Το Samsung Galaxy Quantum5 είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές επιλογές: Awesome Ice Blue, Awesome Lilac και Awesome Navy. Η λιανική τιμή είναι 618.200 KRW (€418).

Android Auto: Το Google Gemini θέλει να γίνει συνοδηγός σου!

Θέλουμε να δούμε αν η συσκευή κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εκτός Νότιας Κορέας και αν θα ενσωματωθεί η τεχνολογία σε επόμενες συσκευές της εταιρίας για τις παγκόσμιες αγορές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.