Αν έχεις πέσει θύμα hacking στον λογαριασμό σου στο Facebook, YouTube, ή σε κάποια άλλη online πλατφόρμα, δεν είσαι ο μόνος. Το φαινόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο συχνό, καθώς οι χάκερς αναβαθμίζουν συνεχώς τις τεχνικές τους. Τώρα, η Google παίρνει θέση και κυκλοφορεί ένα νέο εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να σε βοηθήσει να ανακτήσεις έναν χακαρισμένο λογαριασμό YouTube.

Αν πιστεύεις ότι ο λογαριασμός σου έχει παραβιαστεί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νέο εργαλείο troubleshooting μέσω του YouTube Help Center. Το εργαλείο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σε καθοδηγήσει στη διαδικασία ανάκτησης, χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσεις απευθείας με την υποστήριξη της Google. Μέσω μιας σειράς ερωτήσεων σχετικά με το κανάλι σου και τυχόν πρόσφατες ανεξουσιοδότητες αλλαγές στον λογαριασμό, το εργαλείο θα αξιολογήσει την κατάσταση.

Αν επιβεβαιώσει ότι όντως έχει γίνει hacking στο YouTube λογαριασμό σου, θα μπορείς να ανακτήσεις τον έλεγχο του λογαριασμού γρηγορότερα από ό,τι με τις παλιότερες μεθόδους. Παλαιότερα, έπρεπε να μιλήσεις με την υποστήριξη της Google και να περιμένεις για επιβεβαίωση, κάτι που μπορούσε να πάρει πραγματικά πολύ χρόνο.

Υπάρχουν όμως και κάποιες προϋποθέσεις. Αρχικά, η Google διαθέτει αυτό το εργαλείο μόνο σε συγκεκριμένους δημιουργούς προς το παρόν, χωρίς να διευκρινίζει ποιοι ακριβώς είναι αυτοί. Παράλληλα, το εργαλείο είναι διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά, τουλάχιστον για τώρα. Επίσης, ακόμα και αν το εργαλείο επιβεβαιώσει το hacking, δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να επαληθεύσει τα στοιχεία σου. Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα, μπορείς να επικοινωνήσεις με το @TeamYouTube στο X (πρώην Twitter) για περαιτέρω βοήθεια.

Το εργαλείο αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένας τρόπος της Google να μειώσει το κόστος υποστήριξης, αλλά αν δουλεύει σωστά, θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορο και λιγότερο ενοχλητικό από το να προσπαθήσεις να βρεις έναν άνθρωπο της υποστήριξης του κολοσσού της αναζήτησης. Το ζητούμενο είναι να είναι πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό από έναν άνθρωπο. Ας ελπίσουμε ότι θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών και θα λειτουργεί αποτελεσματικά, διαφορετικά θα είναι απλώς ένα ακόμα περιττό βήμα στη διαδικασία ανάκτησης ενώ λογαριασμού YouTube που έχει γίνει hack.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.