Η Nova και η Cosmote TV συνεργάστηκαν σε μια πρωτοφανή συμφωνία για τα Ελληνικά δεδομένα, προκειμένου τα κανάλια της μιας να είναι διαθέσιμα στα κανάλια της άλλης, με στόχο να πλήξουν την πειρατεία διευκολύνοντας τους συνδρομητές τους να αποφύγουν την πληρωμή πολλαπλών συνδέσεων.

Το σημάδι στο δέρμα που δείχνει καρκίνο!

Ωστόσο ένα σχεδιάγραμμα, παρουσιάζει το οικοσύστημα της πειρατείας στην IPTV και τον ιδιαίτερα πολύπλοκο χαρακτήρα του. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα typologies.gr:

Πώς λειτουργεί το παράνομο σύστημα διακίνησης του πειρατικού περιεχομένου;

Όταν το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) δημοσίευσε το παρακάτω διάγραμμα σχετικά με την απάτη περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα του παράνομου οικοσυστήματος IPTV, ακόμα και έμπειροι στον χώρο των media δυσκολεύτηκαν να ερμηνεύσουν αυτήν την ανάλυση. Το διάγραμμα δείχνει το διασυνδεδεμένο δίκτυο μη εξουσιοδοτημένων παρόχων περιεχομένου, χονδρεμπόρων και μεταπωλητών, καθώς και διάφορους παράγοντες (συμπεριλαμβανομένων νομικών προσώπων) που εν γνώσει τους ή ακούσια υποστηρίζουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας. Το θέμα που προκύπτει έπειτα είναι το κατά πόσο οι αρχές επιβολής του νόμου, το δικαστικό σύστημα και η ίδια η πολιτεία μπορούν να ακολουθήσουν αυτές τις εξελίξεις, να κατανοήσουν τους διακριτούς ρόλους της παράνομης «τροφικής» αλυσίδας και εντέλει να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.