Οι ωκεανογράφοι θεωρούν ότι τα τετράγωνα κύματα μπορούν να προκύψουν είτε από ισχυρούς ανέμους, είτε από έντονες καιρικές συνθήκες, είτε από υποβρύχιες διαταραχές, όπως σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις.

Αλλαγές στις μεταφορές χρημάτων σε όλες τις τράπεζες από το 2025

Ενώ η ενέργεια του νερού καθορίζει τον τύπο του κύματος, οι λουόμενοι της παραλίας και οι κολυμβητές προειδοποιούνται να κρατούν τα μάτια τους ανοιχτά για τετράγωνα κύματα.

Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, μπορεί να παρατηρήσετε τα κύματα που δημιουργούν ένα σχέδιο στην επιφάνεια του νερού που μοιάζει με σκακιέρα.

Οι ωκεανογράφοι πιστεύουν ότι τα τετράγωνα κύματα στην πραγματικότητα δεν προκύπτουν από οτιδήποτε συμβαίνει κάτω από το νερό.

Αντίθετα, πιστεύουν ότι τα καιρικά μοτίβα αναγκάζουν τα κύματα να σχηματιστούν σε διαφορετικές γωνίες και όταν δύο αντίθετα φουσκώματα συγκρούονται, δημιουργούνται αυτά τα εντυπωσιακά τετράγωνα κύματα. Το φαινόμενο είναι σπάνιο και εξαιρετικά επικίνδυνο και συνδέεται με ισχυρές και ξαφνικές παλίρροιες.

Για πρώτη φορά μεταμόσχευση καρδιάς τύπου Iron Man σε άνθρωπο! Τέλος η καρδιακή ανεπάρκεια

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.