Η Xiaomi παρουσίασε το SU7 Ultra, την ενισχυμένη έκδοση του SU7 ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, με στόχο να καταρρίψει ρεκόρ γύρων στις πίστες.

Το SU7 Ultra διαθέτει εντυπωσιακές προδιαγραφές: με κινητήρες Xiaomi V8s που αποδίδουν συνολικά 1548 ίππους, το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 1.97 δευτερόλεπτα, με μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα.

Η ισχύς αυτή τροφοδοτείται από την πρωτοποριακή μπαταρία CATL Kirin II, που προσφέρει υπερταχεία φόρτιση και εξαιρετική απόδοση. Το σύστημα πέδησης του Xiaomi SU7 Ultra, βελτιστοποιημένο για πίστες, σταματά το αυτοκίνητο από τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 25 μέτρα.

Η εταιρεία έχει μειώσει το βάρος του SU7 Ultra χρησιμοποιώντας εκτενώς ανθρακονήματα, φέρνοντας το συνολικό βάρος στα μόλις 1900 κιλά. Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία κάθετης δύναμης, υπερβαίνοντας ακόμα και το ίδιο το βάρος του.

Με αυτές τις απίστευτες δυνατότητες, η Xiaomi σχεδιάζει να αμφισβητήσει τα ρεκόρ γύρων που έχουν θέσει μη μαζικά παραγόμενα αυτοκίνητα τον Οκτώβριο του 2024. Το 2025, στοχεύει ακόμα ψηλότερα, θέλοντας να κατακτήσει τη λίστα με τους χρόνους γύρων μαζικής παραγωγής στο Nürburgring.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.