Μια νέα μελέτη την οποία μπορείτε να βρείτε στο Cell Reports Medicine, αναφέρει ότι η συχνότητα της αφόδευσης επηρεάζει σημαντικά την μακροπρόθεσμη υγεία, με τα καλύτερα αποτελέσματα να συνδέονται με συχνότητα μια ή δυο φορές την ημέρα.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει συσχετίσεις μεταξύ δυσκοιλιότητας και διάρροιας με υψηλότερους κινδύνους λοιμώξεων και νευροεκφυλιστικών παθήσεων, αντίστοιχα.

Καθώς όμως τα ευρήματα αυτά παρατηρήθηκαν σε ασθενείς που ήταν άρρωστοι, παρέμενε ασαφές αν οι ακανόνιστες επισκέψεις στην τουαλέτα ήταν η αιτία ή το αποτέλεσμα των παθήσεών τους.

Σε μια προσπάθεια να μπορέσουν να δώσουν μια απάντηση, οι μελετητές συνέλλεξαν κλινικά δεδομένα σχετικά με τον τρόπο ζωής 1.400 υγειών ατόμων χωρίς κάποια ένδειξη νόσου, κατατάσσοντάς τους σε κατηγορίες ανάλογα τη συχνότητα της επίσκεψης στην τουαλέτα και ελέγχοντας μέσω εξετάσεων διαφόρων παραμέτρων της υγείας τους.

Όταν τα κόπρανα παραμένουν πολύ καιρό στο έντερο, τα μικρόβια δημιουργούν τοξίνες. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους που έχουν δυσκοιλιότητα, υπάρχει αύξηση αυτών των τοξινών στην κυκλοφορία του αίματος» ανεφεραν οι ερευνητές, επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για το συκώτι.

Σε περιπτώσεις των συμμετεχόντων που παρουσίασαν διάρροια η ομάδα βρήκε ενδείξεις φλεγμονής ή ηπατικής βλάβης. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι κατά τη διάρκεια της διάρροιας το σώμα αποβάλλει οξύ της χολής, το οποίο διαφορετικά θα ανακυκλωνόταν από το ήπαρ για να διαλύσει και να απορροφήσει τα λίπη της διατροφής.

Θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί το 50% των θανάτων από καρκίνο, αν λαμβάνονταν σωστά μέτρα

Σε γενικές γραμμές η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, μαζί με άφθονο νερό και συχνή δραστηριότητα είναι αυτό που έκανε τους συμμετέχοντες να πηγαίνουν συχνά στη τουαλέτα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.