Τέσσερα χρόνια μετά την θεσμοθέτηση του Προσωπικού Αριθμού Πολίτη, ο αριθμός συνεχίζει να αγνοείται και οι νέες ταυτότητες να τυπώνονται χωρίς αυτόν. Ο αριθμός των νέων ταυτοτήτων που έχουν εκδοθεί υπολογίζεται στις 800.000 χωρίς όμως να αναγράφεται σε αυτή.

Το σήμα που θα βλέπεις στο κινητό σου σε Cosmote 5G+: Οι συσκευές

Παράλληλα, όπως επισημαίνει το powergame.gr η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) κρύβει μια πιθανή «νάρκη», την οποία έβαλε -πιθανώς από αστοχία- το ίδιο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η «νάρκη» έχει να κάνει με το γεγονός ότι το υπουργείο όταν ζήτησε τη σχετική γνωμοδότηση, το ερώτημα που έθεσε είναι «αν μπορεί να εκδοθεί ο ΠΑ» και όχι «αν μπορεί να εκδοθεί και να τυπωθεί σε δημόσια έγραφα».

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση και το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζήτησαν τη γνωμοδότηση της ΑΠΔΠΧ για την έκδοση του Προσωπικού Αριθμού, αλλά όχι το ενδεχόμενο αναγραφής του σε κάποιο δημόσιο έγγραφο, το οποίο κατά την Ανεξάρτητη Αρχή είναι άλλης τάξης θέμα. Είναι άγνωστο γιατί συνέβη αυτό, με δεδομένο ότι η κεντρική ιδέα ήταν εξαρχής ότι έρχεται ένας νέος αριθμός για τις Ελληνικές Ταυτότητες, μοναδικός και ισχύος εφ’ όρου ζωής.

Και όμως η Nova έχει το καλύτερο πρόγραμμα για το σπίτι σε σχέση με την Cosmote

Βεβαίως, μια γνωμοδότηση μιας Ανεξάρτητης Αρχής δεν είναι απαραίτητο η κεντρική κυβέρνηση να τη λάβει υπ’ όψιν της. Ωστόσο, η κυβέρνηση θα πρέπει να σταθμίσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν νομικές προσφυγές από διάφορες οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα που στον ενιαίο ΠΑ βλέπουν άλλα πράγματα, όπως π.χ. το «χάραγμα του θηρίου» και όχι την προσπάθεια του Ελληνικού κράτους να ενισχύσει την ταυτοπροσωπία και την καλύτερη οργάνωσή του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.