Το TikTok είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, που στις ΗΠΑ δέχεται κριτική για τους δεσμούς του με την κινεζική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ απειλούν με αποκλεισμό του στην χώρα όμως όλα δείχνουν πως ο λόγος είναι άλλος. Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε ήδη υπέρ ενός νομοσχεδίου που θα απαιτούσε την εκχώρηση του TikTok σε αμερικανική εταιρεία ή την απαγόρευση, και η μοίρα του TikTok ανήκει πλέον στη Γερουσία.

Σύμφωνα με το Business Times, αξιωματούχοι των ΗΠΑ πραγματοποιούν μυστικές συναντήσεις για να βοηθήσουν την αποφυγή της απαγόρευσης του TikTok στη χώρα, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης προτιμάει να αναγκαστεί η ByteDance να το πουλήσει.

Οι Αμερικάνοι ισχυρίζονται πως η ByteDance που έχει έδρα στην Κίνα, αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Αυτοί οι “φόβοι” έχουν δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην αμερικάνικη κυβέρνηση. Ο φόβος πώλησης δεδομένων των Αμερικάνων πολιτών είναι η σημαία των ΗΠΑ σε αυτό τον πόλεμο, καθώς η νομοθεσία της Κίνας μπορεί να αναγκάσει τις εταιρίες να παραδώσουν δεδομένα στην κυβέρνηση, κάτι που φυσικά γίνεται σε όλο τον κόσμο.

Για αυτό οι Αμερικάνοι θέλουν να πάρουν τον έλεγχο του TikTok, ιδιαίτερα όταν έχει κλέψει μεγάλο μερίδιο αγοράς από την Meta και το Instagram. Άλλωστε η Lisa Monaco, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας που ηγείται της προσπάθειας το δήλωσε ευθέως: “Το περιουσιακό στοιχείο (του TikTok) είναι τα δεδομένα”.

Όμως οι Αμερικάνοι αυτή τη στιγμή ρίχνουν άσφαιρα. Το TikTok έχει χρήστες σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό. Αυτό σημαίνει πως η πλατφόρμα δεν έχει λόγο να πουληθεί και ας χάσει το αμερικάνικο κοινό. Για αυτό είναι πιο πιθανό να δεχθεί τον αποκλεισμό η ByteDance, αντί να πωληθεί, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αυτό.

Μάλιστα το TikTok δηλώνει πως σχεδιάζει να εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα για να παραμείνει διαθέσιμο στους χρήστες των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα παρακολούθησης των χρηστών μέσω του TikTok, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για τα δεδομένα μας σε αμερικάνικες εταιρίες, όπως το Facebook, την Google και την Microsoft.

Οι ΗΠΑ τώρα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ, πως θέλει πάση θυσία να έχει τον έλεγχο της πληροφορίας και όποιος δεν τις παραχωρεί τα δεδομένα που θέλει, είναι εχθρός της. Το ίδιο ακριβώς έκανε και με την Huawei, που αν υπήρχε θέμα εθνικής ασφαλείας, απλά θα την μπλόκαρε στις ΗΠΑ και μόνο. Το θέμα εκεί ήταν πως η Huawei, που είναι πολύ μπροστά ακόμα και σήμερα σε τεχνολογίες 5G, δεν θα παραχωρούσε πρόσβαση στον εξοπλισμό της, σε αμερικάνικες υπηρεσίες, ώστε να ελέγχουν τα δεδομένα των χρηστών. Οπότε τι κάνει; Προσπαθεί να πνίξει την Huawei, ώστε παγκοσμίως να χρησιμοποιείται εξοπλισμών αμερικάνικων και άλλων εταιριών, που είναι πρόθυμες να δώσουν πρόσβαση στις ΗΠΑ. Στους δικτυακούς εξοπλισμούς και στα κοινωνικά δίκτυα που οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόσβαση, τότε είναι τυφλοί και δεν μπορούν να αποκτήσουν δεδομένα. Παράλληλα τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και οι εταιρίες δικτυακών εξοπλισμών, φέρνουν τεράστια κέρδη στις ΗΠΑ, συμβάλλοντας στον ΑΕΠ της χώρας.

ΗΠΑ εναντίον Apple στη πιο ιστορική κίνηση! Δολοφονεί τον ανταγωνισμό, αρμέγει τους χρήστες

Δυστυχώς η συμπεριφορά των ΗΠΑ έχει ξεφύγει και πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Το ότι οι ΗΠΑ θέλουν με κάθε κόστος να αποκτήσουν πληροφορίες για τα πάντα είναι γνωστό από τις εποχές που τους ξεσκέπασε ο πρώην υπάλληλος της CIA, Edward Snowden, που αφού αποκάλυψε τα πάντα, αναγκάστηκε να διαφύγει από την χώρα και πλέον έχει δεχθεί άσυλο από την Ρωσία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κλασικοί αμερικανοί κατσαπλιάδες.
    Τα ίδια έκαναν και με τα κινητά της Huawei, όταν είδαν είχε πάρει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην αμερικανική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.