Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί την Apple ότι λειτουργεί ένα παράνομο μονοπώλιο στη smartphone αγορά και πως οδηγεί τις τιμές στα ύψη τόσο για τους τελικούς χρήστες όσο και για τους developers. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Apple επιβάλλει επιλεκτικά περιορισμούς στους προγραμματιστές και αποκρύπτει κρίσιμους τρόπους πρόσβασης στο τηλέφωνο ως έναν τρόπο να κρατήσει μακριά τον ανταγωνισμό.

Ξεκίνα το κλείσιμο λογαριασμών! Ξεκινούν οι κρατήσεις χρημάτων λόγω προμήθειας- Οφειλόμενα τα ποσά

Η κυβέρνηση αναφέρεται στους διάφορους τρόπους που η Apple έχει πετύχει να διατηρήσει ένα παράνομο μονοπώλιο

  • Περιορισμούς σε super apps που περιέχουν πλήθος τεχνολογιών και καθιστούν πανεύκολη τη μετάβαση σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες
  • Το μπλοκάρισμα cloud-streaming υπηρεσιών όπως video games που θα μείωναν την ανάγκη για πιο ακριβό hardware.
  • Υποβάθμιση της ποιότητας του messaging μεταξύ iPhone και ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το Android.
  • Περιορισμούς στη λειτουργικότητα τρίτων smartwatches με τα iPhones και κάνοντας πιο δύσκολο για τους Apple χρήστες να μεταβούν σε άλλες συσκευές λόγω προβλημάτων συμβατότητας
  • Μπλοκάρισμα τρίτων developers από τη δημιουργία ανταγωνιστικών ψηφιακών πορτοφολιών με tap to pay λειτουργικότητα για το iPhone.

Σε συνέντευξη  τύπου την Πέμπτη για την ανακοίνωση της αγωγής, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Lisa Monaco δήλωσε ότι η Apple διατήρησε ένα ασφυκτικό κλοιό στον ανταγωνισμό και έπνιξε έναν ολόκληρο κλάδο”μέσω της μετατόπισής της από την επανάσταση στην αγορά των smartphones , στην καθυστέρηση της εξέλιξής της.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Nick έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ. Τόσο άπληστη εταιρεία (με τόσο δυνατό marketing) δεν ξέρω αν υπάρχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.