Η λήψη ενός αναλήμματος του φεγγαριού μπορεί να ακούγεται δύσκολη υπόθεση, αλλά ένας ταλαντούχος φωτογράφος κατάφερε να κάνει ακριβώς αυτό! Ο Betul Turksoy, ένας αστροφωτογράφος από την Τουρκία, πέρασε δύο μήνες τραβώντας φωτογραφίες του φεγγαριού καθώς αυτό κινούνταν στον ουρανό κάθε μέρα. Αυτό το απίστευτο έργο παρουσίασε τις διαφορετικές τοποθεσίες όπου μπορούσε να δει κανείς τον δορυφόρο της Γης, καθώς και τις διάφορες φάσεις του.

Αυτό που κάνει την εικόνα του Turksoy ακόμη πιο ξεχωριστή είναι ότι στην πραγματικότητα διαθέτει ένα διπλό σεληνιακό ανάλημμα. Αυτό σημαίνει ότι η θέση του φεγγαριού στον ουρανό αποτυπώθηκε δύο φορές σε μία φωτογραφία! Δεν είναι να απορεί κανείς που αυτή η εκπληκτική εικόνα επιλέχθηκε ως η Astronomy Picture of the Day της NASA το 2022.

ανάλημμα σελήνη φεγγάρι Turksoy Betul

Το φόντο του πορτοκαλί, κόκκινου και ροζ λυκόφωτος προσθέτει στην ομορφιά των φωτογραφιών του Turksoy, προσελκύοντας τους θεατές με τα μαγευτικά τους χρώματα. Αστροφωτογράφοι όπως ο Turksoy συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με τις απίστευτες εικόνες τους από το φεγγάρι και τα αστέρια. Κάθε νέα ανακάλυψη μας αφήνει με δέος και μας εμπνέει να μάθουμε περισσότερα για το σύμπαν μας.

Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα έργα της Turksoy, φροντίστε να επισκεφθείτε το Instagram και άλλους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αναλήμματα θεωρούνται ένα από τα πιο απαιτητικά έργα στην αστροφωτογραφία, αλλά φωτογράφοι όπως ο Turksoy αποδεικνύουν ότι με αφοσίωση και ικανότητα, όλα είναι δυνατά. Το διπλό ανάλημμα της σελήνης είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα άλλα.

Είχε η Γη δύο φεγγάρια; Πιθανώς κρατήρας στη Σελήνη ανήκει στο δεύτερο

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.