Ο αστροφωτογράφος Jeff Dai αποκάλυψε μια μαγευτική συλλογή εικόνων που αποτυπώνουν το σπάνιο και εκπληκτικό φαινόμενο που είναι γνωστό ως “aurora curls” πάνω από τη λίμνη του κρατήρα Kerid στην Ισλανδία. Οι εικόνες που κοινοποίησε στο Instagram δείχνουν αυτά τα ζωντανά φώτα που μοιάζουν με κυματιστές κορδέλες και χορεύουν σε αρμονία με τη μαγνητική ασπίδα της Γης, δημιουργώντας ένα φοβερό θέαμα που διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά πριν εξαφανιστεί.
Οι aurora curls, μπούκλες του σέλαος, είναι πιο πολύπλοκες από το τυπικό βόρειο σέλας και εκδηλώνονται μόνο κατά τη διάρκεια έντονων διαταραχών του ηλιακού ανέμου που αντηχούν μέσα από τη μαγνητική ασπίδα της Γης. Η αφοσίωση του Dai στη σύλληψη ουράνιων θαυμάτων είναι εμφανής στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό του, το οποίο παρουσιάζεται στο Instagram και ενισχύεται περαιτέρω από τη συνεργασία του με το The World at Night (TWAN).
Ανάλογα με την αντήχηση μιας χορδής κιθάρας, οι φωτεινές μπούκλες (aurora curls) έλαμπαν ζωηρά πριν σβήσουν με χάρη, αφήνοντας τους θεατές σε όλο τον κόσμο με δέος. Η οπτική αφήγηση του Dai προσφέρει μια εικονική εμπειρία, τονίζοντας το προνόμιο του να γίνεσαι μάρτυρας τέτοιων σπάνιων ουράνιων γεγονότων από πρώτο χέρι. Αυτές οι φευγαλέες στιγμές χρησιμεύουν ως απόδειξη των θαυμάτων του σύμπαντος, με κάθε περιστατικό να ζωγραφίζει ένα μοναδικό αριστούργημα στον νυχτερινό ουρανό.
Σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητα, το διαρκές θέαμα του σέλαος στέκεται ως φάρος θαυμασμού, καλώντας μας να αναλογιστούμε τα μυστήρια του σύμπαντος και να αγκαλιάσουμε την απέραντη έκταση του με ακλόνητο δέος. Κάθε εκδήλωση, από το λαμπερό ροζ σέλας μέχρι τη λάμψη μετά την ηλιακή καταιγίδα, αναδεικνύει την ανεξάντλητη ποικιλομορφία του μαγνητικού θεάτρου του πλανήτη μας, γοητεύοντας το κοινό με την καλειδοσκοπική εμφάνισή του.
Επιστήμονες ανίχνευσαν “Σέλας” στον Ήλιο, ή τουλάχιστον μοιάζει ως ένα
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.