Για τους αστροναύτες της αποστολής Expedition 70 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που βρίσκεται σε τροχιά 250 μίλια πάνω από τη Γη στο διάστημα, το γεύμα τους, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ιστοσελίδα mashable.com, βρίσκεται σε σακουλάκια στα οποία τοποθετούνται τα τρόφιμα.

Η NASA έστειλε τις κοσμικές γαστρονομικές απολαύσεις, μαζί με περίπου 6.500 κιλά άλλων προμηθειών, σε ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο, το SpaceX Dragon στις 9 Νοεμβρίου. Εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο ακρωτήρι της Φλόριντα και προσδέθηκε στο τεράστιο διαστημικό εργαστήριο δύο ημέρες αργότερα.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έστειλε ένα σετ φρέσκων τροφίμων που περιλάμβανε πορτοκάλια, μήλα, ντοματίνια και καρότα. Η Dana Weigel, αναπληρώτρια διευθύντρια της NASA για τον διαστημικό σταθμό ανέφερε:

Επειδή βρισκόμαστε στην περίοδο των διακοπών, έχουμε μερικές διασκεδαστικές γιορτινές λιχουδιές για το πλήρωμα, όπως σοκολάτα, καπουτσίνο, ρυζογκοφρέτες, γαλοπούλα, πάπια, ορτύκι, θαλασσινά και πολλά άλλα.

https://twitter.com/ISS_Research/status/1631385518796849152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1631385518796849152%7Ctwgr%5Edab712189eb434fbf1d1e4c5b4ba55d4d308778f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmashable.com%2Farticle%2Fnasa-thanksgiving-food-in-space

Στο παρακάτω video μπορούμε να δούμε πως δημιουργείται μια μερίδα γαλοπούλας. Μια σακούλα συνδέεται σε ένα μηχάνημα που γεμίζει τα αφυδατωμένα τρόφιμα με ζεστό νερό. Η σακούλα αφήνεται στην άκρη για να απορροφήσει πλήρως το νερό, και στη συνέχεια κόβεται για να καταναλωθεί.

Η αποστολή Expedition 70, η οποία ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν ο κυβερνήτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Andreas Mogensen και οι ιπτάμενοι μηχανικοί της NASA Jasmin Moghbeli και Loral O’Hara. Συμμετέχουν επίσης οι κοσμοναύτες Konstantin Borisov, Oleg Kononenko και Nikolai Chub και ο αστροναύτης Satoshi Furukawa της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής. Θα παραμείνουν στο σταθμό μέχρι την άνοιξη, μελετώντας τη μικροβαρύτητα και ερευνώντας την υγεία της καρδιάς, τις θεραπείες του καρκίνου και τις τεχνικές κατασκευής στο διάστημα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.