Όλοι πιθανότατα έχουμε δει το Jurassic Park και έχουμε ακούσει τον T-Rex να βρυχάται. Ακουγόταν όμως έτσι; Η επιστήμη έχει δώσει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήδη.

Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε την αίσθηση πως ο T-Rex ακουγόταν όπως ακριβώς στην ταινία και η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά πειστική αναπαράσταση και θα του ταίριαζε ένας τέτοιος ήχος ή απλά η μας επέβαλε αυτή την άποψη η ταινία.

Όμως με βάση τα χαρακτηριστικά του και το κρανίο του, η επιστήμη απάντησε πως ο T-Rex δεν βρυχηθούσε, αλλά έκανε κάτι που ίσως είναι πιο τρομακτικό.

T-Rex

Το 2017 η καθηγήτρια Julia Clark, του Πανεπιστημίου του Texas, δημιούργησε τον ήχο του Τυρανόσαυρου Ρεξ με βάση τα ηχητικά κανάλια του κρανίου του. Η παλαιοντολόγος έκανε χρήση μιας νέας για την εποχή μεθόδου, ώστε να καταλάβει πως θα ακούγοντας οι δεινόσαυροι.

Χρησιμοποιώντας το κάλεσμα του Eurasian Bittern πουλιού και τον ήχο ενός Κινέζου κροκόδειλου, μπόρεσε να καταλάβει ότι αυτή ήταν μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση, καθώς και οι δύο είναι Αρχόσαυροι – που είναι οι πρόδρομοι των δεινοσαύρων.

Συνδυάζοντας αυτά τα δύο και ενισχύοντας τον ήχο ώστε να ταιριάζει με το μέγεθος του T-Rex των 12 μέτρων, η καθηγήτρια Clark δημιούργησε το πιο κοντινό αποτέλεσμα σε αυτό που θα ήταν η φωνή του T-Rex. Και η φωνή του είναι τρομακτική.

Την καθηγήτρια επισκέφθηκε και το BBC, ώστε να ακούσει τον ήχο που είχε 66 εκατομύρια χρόνια να ακουστεί στον πλανήτη.

Οι σεισμοί στον Άρη αποκαλύπτουν ότι κάναμε λάθος για τον πυρήνα του

Η αλήθεια είναι πως η φωνή του T-Rex είναι πολύ απόκοσμη και θα λέγαμε ακόμα πιο τρομακτική από έναν απλό βρυχηθμό. Εμείς πάντως αν ακούγαμε είτε τον ήχο του Jurassic Park, είτε αυτόν που μας έδωσε η Clark, θα τρέχαμε για την ζωή μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.