Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να λάβετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που προσωπικά δεδομένα σου εμφανίζονται online; Σύμφωνα με το CNBC η Google διαθέτει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, αν και φαίνεται πως στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη διαθέσιμο.

Συγκεκριμένα πηγαίνοντας στο myactivity.google.com/results-about-you ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει αν κάποιο στοιχείο του, όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου ή email βρίσκεται online.

Το χαρακτηριστικό θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα στην αρχή, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να αιτηθεί την αφέρεση των δεδομένων του από την αναζήτηση της Google. Φυσικά δεν θα μπορεί η Google να αφαιρέσει την καταχώρηση από την σελίδα που ανέβηκε, μπορεί όμως να μην εμφανίζει την συγκεκριμένη σελίδα που μιλάει για εμάς, στην αναζήτηση. Αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να πείτε στην Google να ξεκινήσει να εμφανίζει πάλι τα αποτελέσματα στην αναζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια ευχάριστη προσθήκη και αναμένουμε και την άφιξή του κάποια στιγμή και στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η google που μαζεύει όλα τα προσωπικά δεδομένα θα με ενημερώνει για τα προσωπικά δεδομένα;; προσέχετε το γράφετε, εκτίθεστε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.