Όσοι μας παρακολουθείτε, θα γνωρίζετε ότι πρόσφατα, και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου του 2022, το Techmaniacs έγινε 10 ετών. Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια από το πρώτο μας άρθρο και το πρώτο μας review, το οποίο είχε ως πρωταγωνιστή το Samsung Galaxy S3 ή μήπως να το λέμε S III.
Τα Galaxy S της Samsung μας κέρδισαν από την πρώτη στιγμή και όχι άδικα. Αυτή η εταιρεία έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει τα πάντα για τους καταναλωτές της, με όλα τα προϊόντα της, αλλά ειδικότερα με τη σειρά των κορυφαίων smartphones της.
Θέλοντας να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια του Techmaniacs κάναμε έναν διαγωνισμό προσφέροντας σε εσάς ένα από τα τελευταία μοντέλα της σειράς που αγαπήσαμε από τα πρώτα μας βήματα, το Samsung Galaxy S22 Plus.
Επιπλέον, θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιστορία αυτών των τηλεφώνων, που με κάθε τους ντεμπούτο έγραφαν από την αρχή την ιστορία των smartphones. Ας δούμε λοιπόν τί ήταν αυτό που έχει προσφέρει κάθε ένα τους, ξεχωριστά.
Samsung Galaxy S
Η σειρά Samsung Galaxy S έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο της τον Ιούνιο του 2010, με το Samsung Galaxy S, το οποίο απέδειξε γρήγορα ότι οι Γαλαξίες της Samsung ήρθαν για να μείνουν. Αυτό το μικρό θαύμα με την 4 ιντσών Super AMOLED οθόνη ανάλυσης 480 x 800 pixels, τα 512MB μνήμης RAM, την 5MP πίσω κάμερα, και τον 1GHz Hummingbird πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια κομμάτια.
Μπορεί να είχε πλαστικό, αλλά αποτέλεσε τη βάση για πολλά τηλέφωνα της εταιρείας και ένα από τα καλύτερα smartphones του 2010, με ορισμένους να το χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο Android τηλέφωνο της χρονιάς.
Samsung Galaxy S II
Τον Απρίλιο του 2011 η Samsung ξαναγράφει ιστορία με το Samsung Galaxy S II, το οποίο μέσα σε μόλις 55 ημέρες πούλησε 3 εκατομμύρια κομμάτια και σε 5 μήνες πέρασε τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις. Επιπλέον, απέδειξε ότι η Samsung ξέρει τι κάνει κερδίζοντας το βραβείο Smartphone Of The Year στο MWC 2012.
Όλα αυτά δεν ήρθαν από μόνα τους. Η εταιρεία κατάφερε να φτιάξει το λεπτότερο smartphone στον κόσμο – μέχρι τότε, με πάχος 8.49 χιλιοστά και να ενσωματώσει σε αυτό μία νέα βελτιωμένη Super AMOLED οθόνη με διαγώνιο 4.3 ή 4.5 ίντσες. Εδώ ήταν που η εταιρεία ξεκίνησε τη διάθεση μοντέλων με διαφορετικό επεξεργαστή ανάλογα την αγορά.
Τους Exynos 4 Dual, Texas Instruments OMAP4430, ή Snapdragon S3 APQ8060, συνόδευαν 1GB μνήμης RAM και μπαταρία με χωρητικότητα 1.650 ή 1.800mAh. Βελτίωση είδαμε και στις κάμερες αφού πήγαμε στα 8MP με Full HD βίντεο από 720p και στην 2MP selfie από την 0.3MP.
Samsung Galaxy S III
Η επανάσταση συνεχίστηκε με το Samsung Galaxy S III, τον Μάιο του 2012, που ήταν το πρώτο τηλέφωνο της σειράς με HD οθόνη. Το hardware που διέθετε βοήθησε να ανέβει άνετα στην κορυφή των Android smartphones, παρά το πλαστικό σώμα και το περίεργο για αρκετούς design.
Αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει ήταν η υπερβολικά ομαλή εμπειρία χρήσης, χάρη στους προσεκτικά επιλεγμένους επεξεργαστές και τα 2GB μνήμης RAM, η εντυπωσιακή Super AMOLED οθόνη των 4.8 ιντσών, και το ανανεωμένο TouchWiz UI – που πολλοί αγαπούν ή λατρεύουν να μισούν. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την άποψη μας, στο παρακάτω βίντεο.
Samsung Galaxy S4
Βρισκόμαστε στο 2013 και η Samsung παρουσιάζει το Samsung Galaxy S4, με παρόμοιο design, πολύ πιο ισχυρό hardware, και γενικά καλύτερο από κάθε άλλο Samsung Galaxy S smartphone. Οι αλλαγές δεν σταματούν στην εγκατάλειψη του λατινικού συστήματος αρίθμησης στο όνομα και φαίνεται να μην έχουν τέλος.
Το νέο διαμάντι της εταιρείας έρχεται με ταχύτερο επεξεργαστή και επιλογές μεταξύ Exynos 5 Octa 5410 και Snapdragon 600, βελτιωμένες κάμερες στα 13MP πίσω και 2.1MP μπροστά, μεγαλύτερη οθόνη στις 5.0 ίντσες με Super AMOLED panel και FullHD ανάλυση, νέα χαρακτηριστικά στο TouchWiz UI, και πολλά άλλα όπως η 2.600mAh μπαταρία. Αυτό το τηλέφωνο έκανε πολλούς κατόχους Android να κάνουν το άλμα στη θάλασσα των αστεριών της Samsung.
Samsung Galaxy S5
Έναν χρόνο μετά είδαμε να κάνει το ντεμπούτο του το πρώτο flagship smartphone της Samsung με πιστοποίηση για αντοχή στη σκόνη και το νερό – IP67, το οποίο είχε βελτιωμένο design και αρκετές αλλαγές ώστε να κρατήσουν το κοινό ζεστό και ευχαριστημένο, όπως ας πούμε ο μπροστινός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Το Samsung Galaxy S5 κουβαλάει hardware τελευταίας τεχνολογίας, όπως οι Exynos 5 Octa 5422 και Snapdragon 810/805, τα 3GB μνήμης RAM, και η 16MP πίσω κάμερα με 4K 30fps βίντεο και 720p 120fps slo-mo. Προσφέρει την ίδια ομαλή εμπειρία με τους προκατόχους του και καταφέρνει να αποτελέσει άξια προσθήκη στη σειρά των flagship Γαλαξίων.
Samsung Galaxy S6 Series
Το 2015 αποτέλεσε έναν μεγάλο σταθμό για τα Galaxy S. Αρχικά, η σειρά Samsung Galaxy S6 αποτελείται από τρία μοντέλα – το βασικό, το Edge, και το Edge+. Έπειτα, παρουσιάζει ένα ριζικά ανανεωμένο design. Επιπλέον, σηματοδοτεί την μετάβαση από το πλαστικό στο μέταλλο και το γυαλί σε ένα λεπτό σώμα που τραβάει το βλέμμα.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουν τη χρήση μιας εντυπωσιακής 5.7 ιντσών Quad HD Super AMOLED με καμπύλες άκρες, τη χρήση μέχρι και 4GB μνήμης RAM, και το κλείδωμα στη χρήση ενός και μόνο επεξεργαστή μετά από αρκετά χρόνια – του Exynos 7 Octa 7420. Μάλιστα, αργότερα η Samsung έκανε μία ακόμα προσθήκη, το Samsung Galaxy S6 Active διέθετε 3.500mAh μπαταρία με τρελή αυτονομία, η οποία όμως δεν μπορεί να αφαιρεθεί.
Samsung Galaxy S7 Series
Η επανάσταση της καμπύλης οθόνης συνεχίστηκε στα Samsung Galaxy S7 Series του 2016 με το Edge της σειράς να διαθέτει μία always-on Super AMOLED 5.5 ιντσών. Αυτά τα τηλέφωνα είναι τα πρώτα που έχουν Dual Pixel autofocus τεχνολογία που επιτρέπει στην κάμερα να εστιάζει εκπληκτικά γρήγορα.
Επιπλέον, αυτή η σειρά παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό την ικανότητα της Samsung να βελτιώνει την απόδοση των καμερών που έχουν τα τηλέφωνα της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα S7 αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την φωτογραφία των smartphone. Τέλος, απέδειξαν ότι οι μη αφαιρούμενες μπαταρίες ήρθαν για να μείνουν, ενώ κατάργησαν τον IR blaster.
Samsung Galaxy S8 Series
Το 2017, η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S8 και S8 Plus με ανανεωμένο design, τεράστιες Super AMOLED curved οθόνες με διαστάσεις 5.8 και 6.2 ιντσών, αντίστοιχα, και εντυπωσιακά μικρότερα bezels. Επιπλέον, η εταιρεία κατάργησε τον μπροστινό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά κλασικό πίσω αισθητήρα, δίπλα στην κάμερα.
Στη σειρά αυτή έκανε το ντεμπούτο του και ο ψηφιακός βοηθός της Samsung με το όνομα Bixby – αντικαθιστώντας το S Voice, ενώ τα δύο τηλέφωνα χρησιμοποιούσαν Exynos 8895 σε όλες τις αγορές εκτός των ΗΠΑ, όπου διέθεταν Snapdragon 835. Αξιοσημείωτη αλλαγή αποτελεί η αντικατάσταση του φυσικού home button και των capacitive κουμπιών με on-screen κουμπιά. Τέλος, αυτά τα μοντέλα ήταν το πρώτα smartphones με One UI.
Samsung Galaxy S9 Series
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα Samsung Galaxy S9 θυμίζουν οπτικά τα S8, ωστόσο, παρουσιάζουν μερικές αλλαγές, όπως η μετακίνηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων από το πλάι της κάμερας κάτω από αυτή. Βελτιώσεις έχουμε σε κύρια σημεία του hardware, όπως η αύξηση του αποθηκευτικού χώρου στα 256GB και της RAM στα 6GB.
Το επίκεντρο της Samsung όμως στα Samsung Galaxy S9 είναι οι κάμερες. Οι selfie δεν παρουσιάζουν κάτι εντυπωσιακό, αλλά η 12MP πίσω κάμερα του βασικού μοντέλου μπορεί να τραβάει μέχρι και super slow-mo 720p βίντεο στα 960fps, ενώ το S9+ έχει έναν 12MP τηλεφακό με 2x ζουμ. Έτσι, η εταιρεία παρουσίασε την πρώτη έκδοση του 12MP-focused συστήματος καμερών. Επιπλέον, τα S9 ήταν τα πρώτα τηλέφωνα με διπλό διάφραγμα για βελτιωμένη φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και συνολική καλύτερη ποιότητα.
Samsung Galaxy S10 Series
Φτάνοντας στο 2019 και τα Samsung Galaxy S10 έχουμε πέντε μοντέλα, ανανεωμένο design, και το πρώτο 5G smartphone της εταιρείας. Τα τρία μοντέλα αποτέλεσαν τη βασική σειρά και ήταν το S10, το μεγαλύτερο S10 Plus, και το νέο S10e. Όσον αφορά το Lite, αυτό ήταν μία οικονομική πρόταση που μπήκε αργότερα στον κατάλογο και το S10 5G ήταν η έκδοση του βασικού μοντέλου που υποστήριζε σύνδεση σε 5G δίκτυα νέας γενιάς.
Διατηρώντας τις καμπύλες οθόνες, η Samsung μείωσε το κάτω bezels και παρουσίασε WQHD ανάλυση και τα νέα Dynamic AMOLED πάνελ που υποστηρίζει HDR10+. Όλα τα τηλέφωνα έχουν Exynos 9820 ή Snapdragon 855, φτάνουν σε RAM τα 8GB, και η ταχύτητα φόρτισης βρίσκεται στα 15W. Αυτή η σειρά παρουσιάσει στο κοινό τεχνολογίες όπως ο Ultrasonic Fingerprint Sensor κάτω από την οθόνη, η ασύρματη και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, το Wi-Fi 6, και το 12MP+12MP+16MP τριπλό σύστημα καμερών – τετραπλό με τον με τη διπλή selfie κάμερα η οποία έχει δυνατότητα εγγραφής 4K βίντεο του S10+.
Samsung Galaxy S20 Series
Ίσως η πιο επαναστατική σειρά των Galaxy S flagships, διότι δεν σηματοδοτούν απλά τη μετάβαση σε ένα νέο σύστημα ονοματολογίας, αλλά φέρνουν μία σειρά από εντυπωσιακές αλλαγές. Στα πιο απλά, ας αναφέρουμε ότι όλα τα μοντέλα έρχονται σε εκδόσεις με υποστήριξη 5G, οι μπαταρίες τους φτάνουν τα 5.000mAh και η ταχύτητα φόρτισης αγγίζει τα 45W. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα S20 είναι τα πρώτα flagship smartphones της εταιρείας χωρίς κλασική θύρα ακουστικών.
Οι επεξεργαστές είναι δύο, ο Snapdragon 865 για τις ΗΠΑ και ο Exynos 990 στις υπόλοιπες αγορές. Η μνήμη RAM αυξάνεται στα 12GB και οι οθόνες τους φτάνουν τις 6.9 ίντσες ενώ έχουν Dynamic AMOLED 2X με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Η Samsung δεν σταματάει εκεί και παρουσιάζει ένα νέο εντυπωσιακό σύστημα καμερών, έξω από τα συνηθισμένα, με 108MP κύρια και περισκοπικό φακό που προσφέρει 4x ζουμ, 10x υβριδικό ζουμ, και το τρομερό ψηφιακό 100x Space Zoom. Αυτή η σειρά έχει τα πρώτα flagships της εταιρείες με τετραπλά συστήματα καμερών.
Samsung Galaxy S21 Series
Το όχι και τόσο μακρινό 2021, η Samsung διατήρησε το μοντέλο των τριών τηλεφώνων και τις εκδόσεις με διαφορετικό επεξεργαστή ανάλογα την αγορά. Ωστόσο, λάνσαρε πολλές αλλαγές με το αστέρι της σειράς να αποτελεί το Samsung Galaxy S21 Ultra, το οποίο είναι το πρώτο Galaxy S που υποστηρίζει S Pen και το πρώτο τηλέφωνο της εταιρείας εκτός Note Series με υποστήριξη stylus. Όλη η σειρά λανσάρει ένα εντελώς ανανεωμένο design με ενσωματωμένο το module στο σώμα του τηλεφώνου.
Τα Samsung Galaxy S21 έρχονται με Dynamic AMOLED 2X οι οποίες υποστηρίζουν μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης βάσει περιεχομένου από τα 10Hz έως τα 120Hz. Σε επίπεδο μνήμης, το S21 Ultra είναι το πρώτο τηλέφωνο με 16GB μνήμη RAM την οποία συνδυάζει με 512GB αποθηκευτικό χώρο και 5.000mAh μπαταρία. Αυτό το θηρίο διαθέτει το πιο ισχυρό module που έχουμε δει σε Galaxy flagship με 108MP κύρια, δύο 10MP τηλεφακούς, και 12MP ultrawide, το οποίο προσφέρει εξαιρετικά βελτιωμένο 100x Space.
Samsung Galaxy S22 Series
Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, το 2022, όπου η Samsung λάνσαρε τα εντυπωσιακά Samsung Galaxy S22, τρία στο σύνολο, όλα με υποστήριξη 5G, Dynamic 2X AMOLED οθόνες με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης ο οποίος μπορεί να πέσει ακόμα και στο 1Hz – στην περίπτωση του Ultra, και να φτάσει τα 120Hz, και με ελάχιστη μνήμη RAM 8GB.
Τα δύο κορυφαία μοντέλα της σειράς, το S22+ και το S22 Ultra υποστηρίζουν 45W γρήγορη φόρτιση, κάνοντας τη μετάβαση από τα 25W των προκατόχων τους. Επιπλέον, τα τηλέφωνα της σειράς είναι τα πρώτα smartphones με Armor Aluminum και έχουν προστασία από Gorilla Glass Victus+. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουν τη μέγιστη φωτεινότητα των 1.750nits και τον επαναστατικό Exynos 2200 που είναι ο πρώτος επεξεργαστής για smartphone στον κόσμο με GPU που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την AMD.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το κορυφαίο μοντέλο, το Samsung Galaxy S22 Ultra διαθέτει το πιο επαναστατικό πακέτο χαρακτηριστικών και τεχνολογιών. Πέρα από το εντυπωσιακό module με την 108MP κύρια, τους δύο 10MP τηλεφακούς με 3x και 10x ζουμ, και τη 12MP ultrawide, αυτό το τηλέφωνο έχει τεράστια μπαταρία 5.000mAh, έρχεται σε έκδοση με 12GB μνήμη RAM και 1TB αποθηκευτικό χώρο, και υποστηρίζει S Pen το οποίο κουβαλάει πάνω του σε ειδική υποδοχή.
Επιπλέον, λανσάρει ένα πλήρως ανανεωμένο design με module χωρισμένο σε πολλαπλούς κύκλους – έναν για κάθε φακό και έναν για τους επιπλέον αισθητήρες, σχεδόν 180 μοίρες ακμές στην οθόνη, σχεδόν ανύπαρκτα πλευρικά bezels και πολύ μικρά πάνω / κάτω bezels, και εξαιρετικά μικρό punch hole για τη 40MP selfie κάμερα.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.