Κατά την έναρξη του Οκτωβρίου, όταν το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας κλείνει για τις διακοπές της Golden Week, τα εργοστάσια των πιο σημαντικών προμηθευτών της Apple δουλεύουν υπερωρίες. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Nikkei Asia, είναι η εβδομάδα, κατά την οποία η Foxconn, Pegatron και άλλες, αυξάνουν την παραγωγή σε 24 ώρες την ημέρα, με βάρδιες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση για iPhones κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών.

Αλλά φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά: οι εργαζόμενοι πήραν ρεπό και δεν δούλεψαν υπερωρίες. Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, η συναρμολόγηση των iPhone και iPad συσκευών σταμάτησε για αρκετές ημέρες λόγω περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού και περιορισμών στη χρήση ενέργειας στην Κίνα, δήλωσαν στην ιστοσελίδα Nikkei πολλές πηγές με γνώση της κατάστασης.

Λόγω των περιορισμένων εξαρτημάτων και chips, δεν είχε νόημα να δουλεύουμε υπερωρίες στις αργίες και να δίνουμε επιπλέον αμοιβή στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, δήλωσε στο Nikkei Asia πηγή εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, συμπλήρωσε.

Μετά την παρουσίαση της σειράς iPhone 13 και των νέων iPads τον Σεπτέμβριο, η Apple υπολείπεται εκατομμυρίων μονάδων από τους στόχους παραγωγής της και χάνει δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων. Σε πολλές χώρες, είναι πλέον πολύ αργά για τους καταναλωτές να αγοράσουν κάποια προϊόντα της Apple εγκαίρως για να τα δώσουν ως δώρα για τις γιορτές. Με λίγα λόγια, προετοιμαστείτε για σημαντικές ελλείψεις.

Μέσω συνεντεύξεων με περισσότερους από 20 ειδικούς της βιομηχανίας σε τρεις ηπείρους, την καταγραφή των εξαρτημάτων που βρίσκονται εντός του iPhone 13 Pro Max, η ιστοσελίδα Nikkei κάνει μια εκτενή αναφορά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Apple. Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, η παραγωγή του iPhone 13 έμεινε πίσω κατά 20%, ακόμη και όταν η εταιρεία έδωσε προτεραιότητα σε όλα τα σημαντικά εξαρτήματα για τα τελευταία και πιο πρόσφατα flagships, τη σημαντικότερη πηγή εσόδων, εις βάρος άλλων προϊόντων όπως τα iPads και παλαιότερες γενιές, όπως τα iPhone 12 και iPhone Se.

Η Apple αναγκάστηκε να μειώσει το συνολικό στόχο παραγωγής της για το 2021, δήλωσαν στο Nikkei άτομα που είναι ενημερωμένα για το θέμα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η εταιρεία βρισκόταν σε τροχιά παραγωγής μόνο περίπου 83 έως 85 εκατομμυρίων μονάδων της σειράς iPhone 13 πριν από το τέλος του έτους, υπολειπόμενη του φιλόδοξου στόχου των έως και 95 εκατομμυρίων μονάδων που είχε θέσει για να κατακτήσει την πρώτη αγοραστική περίοδο μετά την επαναλειτουργία των δυτικών οικονομιών από τους περιορισμούς του COVID-19.

Μια ματιά στο εσωτερικό του iPhone αποκαλύπτει τους λόγους των καθυστερήσεων (φωτογραφίες διαγράμματα στην επόμενη σελίδα).

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.