Ορισμένοι χρήστες του Huawei P30 Pro, ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα προβλήματα με το τρέξιμο του Google Pay στη συσκευή. Οι συσκευές βρέθηκαν να μην περνάνε το Safetynet, την υπηρεσία της Google που τσεκάρει αν μια συσκευή τρέχει πιστοποιημένο λογισμικό. Η Huawei επιβεβαίωσε το ζήτημα στο Androidauthority και συνεργάζονται με την Google για να διαπιστώσουν την αιτία του προβλήματος.

Τα προβλήματα, εντοπίστηκαν αρχικά από τον developer  Paul O’Brien, ο οποίος ανέφερε ότι το Huawei P30 Pro του προηγουμένως περνούσε το SafetyNet χωρίς προβλήματα και μπορούσε να τρέξει το Google Pay και όποιες άλλες εφαρμογές το απαιτούσαν.

Πολλοί άλλοι χρήστες του P30 Pro, αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα και μοιράστηκαν την εμπειρία τους στο Twitter. Εκπρόσωπος της Huawei μίλησε στο androidauthority και ανέφερε ότι ορισμένες Huawei P30 pro συσκευές αποτυγχάνουν να περάσουν Safetynet. Η Huawei ανέφερε ότι το πρόβλημα επηρεάζει συσκευές που τρέχουν το Android 10 EMUI 10 beta software, που είναι διαθέσιμο από τον περασμένο Αύγουστο.  Σύμφωνα με την Huawei το πρόβλημα φαίνεται να είναι από την πλευρά της Google.

Συνήθως, και για τις ανάγκες του beta testing , η Google επιτρέπει τις δοκιμαστικές εκδόσεις του λειτουργικού των κατασκευαστών σε συγκεκριμένα μοντέλα να συμπεριφέρονται σαν πιστοποιημένες εκδόσεις, ακόμη και αν αυτός οσυνδυασμός συσκευής και beta έκδοσης δεν έχει λάβει πιστοποίηση. Μετά από έρευνα, ανακαλύψαμε ότι η Global EMUI 10 beta έκδοση που έκανε το ντεμπούτο της στα P30 και P30 Pro στις αρχές Αυγούστου να μην εμφανίζεται και να συμπεριφέρεται σαν πιστοποιημένη συσκευή/έκδοση, ενώ θα έπρεπε. Η EMUI 10 στο P30/P30 pro, έχει πάρει πιστοποίηση πρόσφατα και η πιστοποιημένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη στους global χρήστες το μέλλον. Την ίδια στιγμή, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Google για να διαπιστώσουμε την αιτία του προβλήματος. 

Το Androidauthority επιβεβαίωσε την ύπαρξη του προβλήματος σε δυο Huawei P30 Pro που έτρεχαν την EMUI 10 beta. Και τα δυο smartphones επέστρεψαν ένα μήνυμα αποτυχίας όταν έτρεξαν το SafetyNet Test app στις εκδόσεις λειτουργικού 10.0.0.42 και 10.0.0.0. Σε μια συσκευή, το πρόβλημα παρέμεινε και μετά το restart ή το factory reset, ωστόσο μετά την αναβάθμιση της συσκευής στην EMUI 10.0.0.153, περνούσε ξανά κανονικά.

Αν φοβάσαι μήπως η Huawei συσκευή σου έχει αυτό το πρόβλημα, μπορείς να κατεβάσεις το SafetyNet Test app από το Play Store. Αν η εφαρμογή επιστρέφει μήνυμα αποτυχίας, δεν θα μπορείς να τρέξεις εφαρμογές σαν το Google Pay, Netflix ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή απαιτεί τον έλεγχο SafetyNet. Προσπάθησε πάντως factory rest και reboot της συσκευής.

Δεν είναι πρόβλημα όμως όλο αυτό. Η Huawei έχει αναφέρει ότι το EMUI 10 στο P30 Pro έχει ήδη πιστοποιηθεί από την Google, επομένως είναι θέμα χρόνου η stable έκδοση να κυκλοφορήσει. 

Πάντως πριν από δυο ημέρες και το Mate 30 Pro  δεν περνούσε. Μπορείς να διαβάσεις στο αναλυτικό άρθρο για το τι πραγματικά συμβαίνει που είχαμε γράψει κάνοντας κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.