Η Apple κατασκεύασε iPhones αξίας $14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία, το τελευταίο οικονομικό έτος, διπλασιάζοντας την ποσότητα σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό δείχνει τις προσπάθειες της εταιρίας να κόψει δεσμούς με την Κίνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένα στα εφτά iPhones είναι πλέον Made in India, που είναι το 14% της συνολικής παραγωγής.

Η Apple ακολουθεί τις προσταγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και πως να μη το κάνει άλλωστε, αφού ο πόλεμος εναντίον της Huawei, ανέβασε τις πωλήσεις της Apple, που ήταν τρίτη σε πωλήσεις παγκοσμίως. Τοπικές πηγές αποκάλυψαν ότι η Foxconn συγκέντρωσε σχεδόν το 67% του συνόλου, με 17% περισσότερο να κατασκευάζεται από την Pegatron κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο που έληξε τον Μάρτιο του 2024.

Τα υπόλοιπα τηλέφωνα κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Winston, στην πολιτεία Καρνατάκα, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Tata Group.

Κυβερνητικοί της Ινδίας δηλώνουν πως η κατασκευή των iPhones στην Ινδία, έχει δημιουργήσει 150.000 θέσεις εργασίας και οι αναλυτές το θεωρούν μεγάλη νίκη της ινδικής κυβέρνησης.

(Βίντεο) Μετέτρεψε Apple Watch Ultra σε φορητή gaming κονσόλα με χειριστήριο

Βέβαια η Ινδία δεν έχει την τεχνική κατάρτιση της Κίνας και ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που αρκετοί χρήστες είχαν κατασκευαστικά προβλήματα στα iPhone 15 τους. Από ότι φαίνεται θα έχουμε περισσότερα iPhones Made in India στο μέλλον. Άλλωστε η Apple έχει αποδείξει πως κάνει τα πάντα για να αποκτήσει φθηνά εργατικά χέρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.