‘Αλλο ένα σκάνδαλο του ελληνικού δημοσίου κυκλοφορεί σήμερα στα Social media. Αφορά μία απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την δημιουργία λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να προβληθούν οι τοποθεσίες της περιοχής ως τουριστικοί προορισμοί. Το «αντικείμενο» που κυκλοφόρησε στους «τοίχους» ήταν το παρακάτω πινακάκι με τον συνοπτικό προϋπολογισμό των δράσεων που περιλαμβάνονται στο Υποέργο 1. Η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος  ανέρτησε την απόφαση για το εξής πρόγραμμα

  • ΑΔΑΒ4ΛΜ7Λ6-43Π
  • Αριθμός Πρωτοκόλλου149742/771
  • ΘέμαΑΠΟΦΑΣΗ 55/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ν.ΕΑ.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ 3: ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 07: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
  • Τελικός ΥπογράφωνΠρόεδρος – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ –
  • Ημερομηνία Απόφασης26/06/2012
  • Ημερομηνία Ανάρτησης27/06/2012 12:33:13
  • Είδος ΑπόφασηςΛΟΙΠΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
  • ΦορέαςΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • ΜονάδαΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εάν διαβάσετε το κείμενο θα δείτε κάτι παράξενο στην 15/16!

Όλα αυτά γίνονται στο Techmaniacs με κόστος εκατοντάδες φορές μικρότερο, όπως σε κάθε φυσιολογικό site αυτού του μεγέθους.  Ας πάρουμε την σελίδα που στήθηκε στο Facebook. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαχείριση ούτε αποδοτικότητα. Τόσα χρήματα για διαχείριση τέτοιων σελίδων φέρνουν και παραπάνω κοινό, και στην Fanpage στο Facebook βλέπουμε ελάχιστο κόσμο σε σχέση με τα αναμενόμενα.  Στο twitter η εικόνα μιλάει από μόνη της, 31 followers σε διάστημα τόσων μηνών. Πράγμα το οποίο σημαίνει μηδενική διαχείριση και μηδενική προώθηση. Στο Google+ όσο και αν ψάξαμε να βρούμε την σελίδα που κόστισε 15.252 ευρώ δεν την βρήκαμε, με το πρόγραμμα να χρηματοδοτείται εδώ και καιρό τα χρήματα για το Google + που έχουν πάει;

Σχετικά με την δημιουργία ενός καναλιού στο YouTube, τα λόγια είναι περιττά. Μια απλή εγγραφή στην Google και το upload ενός βίντεο είναι αρκετά για να φτιαχτεί το κανάλι (στην περιγραφή δεν αναφέρεται η διαχείριση). 6.150 ευρώ λοιπόν για αυτή τη δουλειά; Μάλλον μας δουλεύουν μου φαίνεται.

Σε μια Ελλάδα που βουλιάζει στα χρέη, κάποιοι συνεχίζουν να προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις απροκάλυπτα, προκαλώντας τους έλληνες φορολογούμενους που είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Δεν συνηθίζω να σχολιάζω έτσι, αλλά ντροπή τους. Τέτοιες κινήσεις είναι προκλητικές. Σίγουρα πρέπει να γίνει έλεγχος σχετικά με το πως πάρθηκε αυτή η απόφαση και με ποιά κριτήρια.

Edit: Πριν λίγα λεπτά κατέβηκε η σελίδα του Facebook η οποία είχε γεμίσει από σχόλια αγανάκτησης πολιτών.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.