Η Google έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την ύπαρξη malware σε πολλές εφαρμογές της (που έχει το Google Play) και η απάντηση της έρχεται τώρα με την ενσωμάτωση ενός νέου συστήματος ασφαλείας που θα δούμε στο επερχόμενο Android 4.2 Jelly Bean.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που θα σκανάρει σε πραγματικό χρόνο τις εφαρμογές που έχετε στη συσκευή σας και θα ενημερώνει αν περιέχουν επικίνδυνο ή ύποπτο λογισμικό, ανεβάζοντας τα στοιχεία τους σε ένα server και συγκρίνοντας τες με ήδη γνωστές απειλές. Σε περίπτωση που η εφαρμογή κρίνεται ασφαλής, η εγκατάσταση θα συνεχίζεται κανονικά ενώ σε αντίθετη περίπτωση είτε θα διακόπτεται είτε θα σε προειδοποιεί για ενδεχόμενο malware(ευελπιστούμε να μας δίνει την επιλογή μελλοντικά)

Το νέο σύστημα αποτελεί επέκταση του Android Bouncer που είδαμε τον περασμένο Φεβρουάριο με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα σκανάρει όλες τις εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχεις κατεβάσει από third-party πηγές και όχι αποκλειστικά από το Google Play.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.