Μια νέα εταιρεία στον χώρο των smartphones με όνομα ZUK ανακοίνωσε πριν λίγο την πρώτη της συσκευή. Η ZUK είναι θυγατρική της Lenovo και σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες της Κίνας κατασκεύασαν το ZUK Z1, ένα high-end smartphone που προσφέρει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

zuk z1

Το ZUK Z1 έρχεται με μεταλλική κατασκευή και διαθέτει οθόνη μεγέθους 5,5 ιντσών με ανάλυση FHD. Το πάχος του είναι στα 8,9 χιλιοστά, που είναι αρκετά καλά αν αναλογιστούμε πως διαθέτει μια τεράστια μπαταρία στα 4100mAh, ενώ υποστηρίζει και ταχυφορτιστές έως και 2,5A. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 801 και όχι κάποιος από τους καινούριους 64bit επεξεργαστές της Qualcomm, ωστόσο παραμένει αρκετά δυνατός. Η RAM του είναι στα 3GB και ο αποθηκευτικός του στα 64GB.

Στο πίσω μέρος της συσκευής βρίσκεται μια κάμερα στα 13MP με αισθητήρα IMX214 της Sony, ενώ έχει και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και στο μπροστινό μέρος βρίσκεται μια στα 8MP για τις selfies μας.

zuk-1

Το ZUK Z1 ενσωματώνει επίσης ένα αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο κάτω μέρος της οθόνης, τον οποίο η εταιρεία αποκαλεί U Touch. Τέλος, έχει θύρα για δύο κάρτες SIM με υποστήριξη για 4G LTE δίκτυα και η θύρα φόρτισης είναι USB Type-C.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στα 258 ευρώ και αναμένεται να φτάσει στην Ευρώπη περίπου στις 10 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή θα έρθει και στην χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ