Ζήτημα λίγων μηνών είναι η επέκταση του Gov.gr Wallet, ώστε να συμπεριλάβει το σύνολο των πληροφοριών για την ιδιοκτησία και την κίνηση ενός αυτοκινήτου μέσω της ψηφιακής κάρτας My Auto.

Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα δίνεται πλέον η δυνατότητα για έκδοση αντιγράφου ψηφιακής ταυτότητας όσων το χρησιμοποιούν. Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός που «τρέχει» ήδη από την Κοινωνία της Πληροφορίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και στόχο έχει την επέκταση της λειτουργικότητας της υφιστάμενης υποδομής όσον αφορά τόσο στην εφαρμογή smartphone όσο και στην ψηφιακή υποδομή και την απαιτούμενη διαλειτουργικότητα προκειμένου να υποστηρίζει της εξής δυνατότητες:

  • Έκδοση Ψηφιακής Κάρτας MyAuto και παροχή υπενθυμίσεων Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ
  • Έκδοση Αντιγράφου Ψηφιακής Ταυτότητας για προσωπική χρήση, με δυνατότητα διαμοιρασμού.
  • Βελτιώσεις εφαρμογής και διαλειτουργικότητας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου ψηφιακών εγγράφων, όπως τα ψηφιακά δελτία ταυτότητας, τις ψηφιακές άδειες οδήγησης, τις ψηφιακές κάρτες αναπηρίας, τις κάρτες ΔΥΠΑ και δακτυλίου. Στόχος είναι η περαιτέρω ενδυνάμωσή του ώστε να αποτελέσει ένα ψηφιακό dossier εγγράφων, επιτρέποντας στο πολίτη πλήθος διαδικασιών χωρίς να έχει τα έγχαρτα έγγραφα μαζί του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.