Υποτίθεται ότι το incognito mode σου επιτρέπει να σερφάρεις στο internet χωρίς να γνωρίζουν ποιος είσαι και τι κάνεις. Λάθος. Όταν χρησιμοποιείς το incognito mode τα sites συλλέγουν κανονικά πληροφορίες για σένα, απλά δεν αποθηκεύονται στον browser οι κωδικοί που πληκτρολογείς, οι σελίδες που επισκέπτεσαι, και τα λοιπά.

Πολλοί νομίζουν ότι το incognito mode σε κάνει εντελώς ανώνυμο, κάτι που όπως είπα είναι τελείως λάθος. Ωστόσο, μερικοί ισχυρίζονται ότι η Google συλλέγει δεδομένα των χρηστών του Chrome ακόμα και όταν αυτοί χρησιμοποιούν το incognito mode.

Σύμφωνα με το Reuters, κατατέθηκε αγωγή κατά της Google με τους παραπάνω ισχυρισμούς. Στην αγωγή αναφέρεται ότι η εταιρεία μαζεύει τα δεδομένα με υπηρεσίες όπως το Ad Manager, τα Analytics, και άλλα. Επίσης, τα στοιχεία που συλλέγει η Google δεν συνδέονται με τον ίδιο τον χρήστη, αλλά με βάσει τις συνήθειες του η εταιρεία μπορεί να πιστοποιήσει σε ποιον ανήκουν.

Ο ενάγων ζητάει να δώσει η Google $5.000 αποζημίωση σε κάθε χρήστη για διάφορες παραβιάσεις των νόμων περί απορρήτου, και άλλα άσχετα. Η συνολική αποζημίωση που ζητάνε είναι 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό θα καλύψει λέει μερικά εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποίησαν το incognito mode του Chrome από την 1η Ιουνίου του 2016.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.