Η εταιρία ασφάλειας Zerodium, που έχει στο πελατολόγιο της αρκετές μυστικές υπηρεσίες και κυβερνητικούς οργανισμούς, ανακάλυψε ένα νέο πρόβλημα ασφαλείας στο iOS 9.1 και iOS 9.2 beta, κάνοντας χρήση του browser. Η νέα τρύπα ασφαλείας αφορά τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

brocken iphone

Η εταιρία είναι ειδική στο να ανακαλύπτει κενά ασφαλείας, τα οποία και πουλάει σε κυβερνήσεις με σκοπό την χρήση τους ώστε να αποσπάσουν πληροφορίες. Αυτό σημαίνει πως η Apple θα πρέπει να βρει μόνη της την τρύπα ασφαλείας για να την διορθώσει.

Η Zerodium αυτή τη φορά διοργάνωσε διαγωνισμό με έπαθλο €1.000.000, το οποίο θα έπαιρνε όποιος κατάφερνε να σπάσει την ασφάλεια του iOS 9.1 μέσω broswer ή μέσω SMS/MMS. Οι συμμετέχοντες για να κερδίσουν θα έπρεπε να βρουν μια σειρά από κενά ασφαλείας.

Σύμφωνα με tweet της εταιρίας, μια ομάδα κέρδισε το βραβείο, οπότε οι κάτοχοι συσκευών με iOS 9.1 θα έχουν ένα παραπάνω λόγο να ανησυχούν για την παρακολούθησή τους από τρίτους, ενώ η Apple είναι ανήμπορη μέχρι στιγμής να κάνει κάτι, τουλάχιστον μέχρι να ανακαλύψει ή ίδια το κενό ασφαλείας.

Πηγή

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έε, έτσι είναι το κλειστό λειτουργικό.
    Παρέχει ασφάλεια αλλά αν τρυπήσει…… δύσκολα μετά.

    • Διαβασε καλα τι λεει το αρθρο. Μιλαει για jailbrake και οχι γνησιο λειτουργικό. Αυτα παθαινεις οταν πειραζεις ενα κλειστο λειτουργικο! Ειναι κλειστο για καποιο λογο….

  2. Κύριοι γράψτε κάτι και για το DroidJack που είναι τρέχουσα απειλή…. και αφήστε τα υποθετικά σενάρια!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ