Το internet είναι μέρος της ζωής μας και συνήθως μπαίνουμε σε αυτό με τους browsers. Οι εταιρείες προσπαθούν να βελτιώσουν την ασφάλεια αυτών των προγραμμάτων, ώστε να προστατεύουν όσο μπορούν τα δεδομένα των χρηστών. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Google, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κλείσει τις τρύπες του Chrome.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακάλυψε στον Chrome μία ευπάθεια την οποία χαρακτηρίζει ως CVE-2020-15999 και παρουσιάζεται ως σφάλμα αλλοίωσης μνήμης στη βιβλιοθήκη rendering της γραμματοσειράς FreeType.

Η ειδική ομάδα ασφαλείας της Google, Project Zero, βρήκε στοιχεία ότι η ευπάθεια χρησιμοποιήθηκε ήδη για επιθέσεις σε χρήστες του Chrome. Το θετικό είναι ότι η έκδοση που παρουσιάζει το σφάλμα κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και φαίνεται πως η ομάδα πρόλαβε να λύσει το πρόβλημα πριν συμβεί οτιδήποτε μη αναστρέψιμο.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη διάθεση της 86.0.4240.111 η οποία περιέχει ένα zero-day fix που διορθώνει την ευπάθεια στο Android. Επίσης, η 86.0.4240.112 του Chrome OS διορθώνει το ίδιο σφάλμα. Αν δεν έχεις αυτές τις εκδόσεις κάνε γρήγορα έναν έλεγχο για ενημερώσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.