Μίλησε κανείς για rebrand; Λοιπόν έχουμε τρεις εταιρείες, τη Xiaomi, τη Redmi, και τη Poco. Η πρώτη είναι η πρώην μητρική των άλλων δύο, η δεύτερη ξεκίνησε ως ένα brand name για οικονομικά ανταγωνιστικά κινητά (λες και τα Xiaomi δεν ήταν ήδη), και η τρίτη υποτίθεται ότι θα έκανε τους μεγάλους κατασκευαστές να ντραπούν για ότι κυκλοφορούν με πραγματικά flagship killers που σταμάτησε να κυκλοφορεί ήδη από το πρώτο μοντέλο. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον τίτλο, το Redmi Note 10 Pro, και το Poco X3 GT; Θα σου πω.

Η Xiaomi χαρακτήρισε τις άλλες δύο ως ανεξάρτητες εταιρείες που τελικά ανήκουν με μία ευρύτερη έννοια στην ίδια. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να βγάζουν δικά τους προϊόντα. Η Redmi συνέχισε να κυκλοφορεί rebrand της πρώην μητρικής της και η πρώην μητρική της rebrand του sub-brand της. Η Poco χάθηκε από το προσκήνιο για έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ανακοίνωση της “ανεξαρτητοποίησης” της και επέστρεψε ακολουθώντας την ίδια τακτική με τη Redmi.

Αφού γέμισε η αγορά με 10-20-30 μοντέλα που κυκλοφορούν με άλλο όνομα στην Κίνα και άλλο όνομα στις παγκόσμιες αγορές, η Poco κυκλοφόρησε ένα – δύο original μοντέλα, τα οποία “αντέγραψε” μετά η Xiaomi. Η Redmi έχει βγάλει αρκετά δικά της μοντέλα – αν μπορούμε να τα λέμε έτσι – που μάντεψε τα αντιγράφει η “πρώην” μητρική της. Εκεί που περιμένεις λοιπόν να κυκλοφορήσει ένα πραγματικά original Poco ή Redmi, βγαίνουν στη φόρα πληροφορίες που αποκαλύπτουν ότι τελικά το επόμενο Poco smartphone θα είναι απλά rebrand ενός Redmi. Σύμφωνα με ευρήματα ενός μέλους του XDA Developers το κινέζικο Redmi Note 10 Pro θα κυκλοφορήσει στις παγκόσμιες αγορές ως Poco X3 GT.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.