• Ο πρόεδρος Donald Trump, κήρυξε την περασμένη Πέμπτη, κατάσταση εκτατού ανάγκης εξαιτίας απειλών για την Αμερικανική τεχνολογία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και το Υπουργείο Εμπορίου να βάλει την Huawei Technologies σε blacklist.
  • Η κίνηση αυτή μπορεί να βάλει εταιρείες chips όπως οι Skyworks Solutions, Qorvo, Broadcom, Micron Technology και Analog Devices, καθώς έχουν σχέση με την Huawei και αναμένουν έσοδα από αυτήν.

Οι μετοχές των εταιρειών που κατασκευάζουν διάφορα chips, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας του εμπορικού πολέμου μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του Trump και η τελευταία κίνηση αυτής, προσθέτει ακόμη περισσότερα εμπόδια, παρά χαλαρώνει την πίεση.

Ο Trump κήρυξε την περασμένη Τετάρτη, έκτακτη ανάγκη για τις απειλές που υφίσταται η τεχνολογία της Αμερικής, μια κίνηση η οποία συνοδεύτηκε από το Υπουργείο Εμπορίου να προσθέτει την Huawei Technologies στην blacklist (Bureau of Industry and Security (BIS) Entity List). Με άλλα λόγια, καθίσταται δυσκολότερο για τις Αμερικανικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν με τον κινεζικό κατασκευαστή.

Η κίνηση αυτή βλάπτει εταιρείες που δημιουργούν chips, όπως η Skyworks Solutions, Qorvo, Broadcom, Micron Technology και Analog Devices, καθώς τα έσοδα των εταιρειών αυτών από την Huawei είναι σεβαστά. Η Morgan Stanley, υπολογίζει ότι το 10% των πωλήσεων της Skyworks και Qirvo προκύπτουν από την Huawei. Η Micron από την άλλη μεριά έχει το 13% των πωλήσεών της να προέρχεται από την Huawei τα δυο προηγούμενα τρίμηνα, ενώ σε μονοψήφια ποσοστά αγγίζουν τα νούμερα των υπόλοιπων εταιρειών.

Πιστεύουμε ότι οι κυρώσεις θα ωθήσουν την Huawei και άλλους κινεζικούς OEMs να αρχίσουν να στρέφονται σε Ιαπωνικούς προμηθευτές και σε τοπικές λύσεις, παρά τα υψηλότερα κόστη σε σχέση με τους αμερικανικούς προμηθευτές εξαρτημάτων, αναφέρουν αναλυτές της Rosenblatt Securities.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν κάνει τον δείκτη S&P 500 να υποχωρεί πάνω από 2% από τις 3 Μαΐου. Μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη, οι μετοχές των Micron και Skyworks κινούνται πτωτικά κατά 11.4% και 10.1% αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.