Μια ομάδα YouTubers έφτιαξε ένα εντυπωσιακό ανασυρόμενο φωτόσπαθο που περιγράφει ως “δυνητικά επικίνδυνο”.

Σε ένα νέο βίντεο, η HeroTech εξήγησε ότι ήθελαν να κατασκευάσουν ένα φωτόσπαθο που αποσύρεται σαν πραγματικό φωτόσπαθο από τις ταινίες Star Wars , αντί για τις εκτεταμένες λεπίδες που πωλούνται στο κοινό.

“Όταν αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα πραγματικό αναδιπλούμενο φωτόσπαθο, ξέραμε ότι είχαμε κόψει από τη δουλειά μας”, ανέφερε η ομάδα στο YouTube . «Οι κύριες προκλήσεις μας ήταν ξεκάθαρες: Πλήρως περιορισμένη επέκταση και ανάκληση λεπίδας, συμπαγής σχεδιασμός λαβής σε κλίμακα, ρεαλιστική λεπίδα και ήχος».

Το δύσκολο μέρος είναι να μπορεί να ξεδιπλωθεί η λεπίδα του φωτόσπαθου. Αυτό το κατάφεραν με την χρήση ενός μπαστουνιού που χρησιμοποιείται από ταχυδακτυλουργούς. Πρόκειται για μια συσκευή που μαζεύεται σε πολύ μικρό μέγεθος και όταν ανοίξει ξεπερνάει το ένα μέτρο. Τα παιδιά πίσω από το εγχείρημα, παραμετροποίησίν το μπαστούνι και το έκαναν να ξεδιπλώνεται και να διπλώνει ξανά με μηχανισμό.

“Αυτό το φωτόσπαθο διαθέτει μια εκτυφλωτική λεπίδα φωτός που στην πραγματικότητα αναδύεται μέσα και έξω από τη λαβή”, εξηγεί η ομάδα στον ιστότοπό της . “Με μια λωρίδα LED COB 12 V, μπαταρία 4S LiPo, το Proffieboard V3.9 και ένα ισχυρό ηχείο, αυτό το φωτόσπαθο έχει ρεαλιστικά φώτα και ήχους.”

Η ομάδα ήθελε να μπορούν και άλλοι να το κατασκευάσουν, για αυτό έδωσε τα σχέδια για εκτύπωση σε 3D Printer δωρεάν για 48 ώρες, μαζί με τις αναλυτικές οδηγίες για την συναρμολόγησή του.

Όμως υπάρχει κίνδυνος, με την ομάδα να προειδοποιεί έντονα πως μάλλον δεν πρέπει να το δοκιμάσετε. Από ότι φαίνεται το φωτόσπαθο ανεβάζει θερμοκρασίες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει φωτιά ή άλλες ζημιές.

φωτόσπαθο

«Αυτό το φωτόσπαθο είναι ένα πρωτότυπο και είναι δυνητικά επικίνδυνο για DIY», προσθέτουν στο κανάλι τους στο YouTube. “Ενώ εργάζομαι για να το αλλάξω αυτό, δεν μπορώ να το προτείνω προς το παρόν σε κανέναν χωρίς μηχανική τεχνογνωσία και θέληση για αντιμετώπιση προβλημάτων για ώρες.”

Ωστόσο το φωτόσπαθο δε μπορεί να κόψει τίποτα, καθώς είναι καθαρά διακοσμητικό. Όμως υπάρχει λειτουργικό φωτόσπαθο, που δημιούργησε άλλος YouTuber. Μάλιστα, μπήκε και στο βιβλίο Guinness, το 2022.

Ο Alex Burkan, που έχει το κανάλι Alex Labs, δημιούργησε μια συσκευή που παράγει μια λεπίδα πλάσματος με μήκος ενός μέτρου. Η λεπίδα φτάνει τους 2.800°C και μπορεί να κόψει ατσάλι.

«Το βασικό συστατικό του φωτόσπαθου μου είναι ένας ηλεκτρόλυσης», εξήγησε ο Burkanστο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες . «Ένας ηλεκτρολύτης είναι μια συσκευή που μπορεί να παράγει τεράστια ποσότητα υδρογόνου και οξυγόνου και να συμπιέζει το αέριο σε οποιαδήποτε πίεση χωρίς μηχανικό συμπιεστή».

Ο 50 Cent χακαρίστηκε και ο χάκερ έβγαλε εκατομμύρια

Όμως, σε αντίθεση με τα πραγματικά φωτόσπαθα, λειτουργεί μόνο για 30 δευτερόλεπτα σε πλήρη ισχύ, καθώς ξεμένει από ενέργεια.

Επίσης, πρόσθεσε ο Burkan, «μερικές φορές το φωτόσπαθο απλώς ανατινάζεται στο χέρι σου εξαιτίας της αναδρομής του υδρογόνου».

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.