Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε Youtube videos σε στυλ tutorials, videos δηλαδή που περιέχουν οδηγίες πως να κατεβάσεις κάποιο επί πληρωμή λογισμικό δωρεάν, όπως το Photoshop. το Premiere Pro, το AutoCad και άλλα.

Τα εν λόγω Youtube videos, τα οποία έχουν γυριστεί με λογισμικό screen/ audio recording περιγράφουν τα βήματα πως να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις σπασμένες εκδόσεις λογισμικού. Μάλιστα, οι εν λόγω εγκληματίες χρησιμοποιούν AI generated avatars προκειμένου να δώσουν λίγο μεγαλύτερη αξιοπιστία στο κανάλι τους.

Τα links που περιέχουν στις περιγραφές οδηγούν σε κατέβασμα αρχείων που περιέχουν malwares, όπως το Vidar, RedLine και Raccoon, τα οποία υποκλέπτουν passwords, κωδικούς πιστωτικών καρτών κ.α δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση από την μεριά μας προσπαθούμε να αναφέρουμε δωρεάν επιλογές για διάφορα προγράμματα. Για παράδειγμα μπορείς να πάρεις μια γεύση από γνωστά εργαλεία backup που δίνει δωρεάν η AOMEI για ένα χρόνο εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.